SUMMER FEST

Petar Grašo u Zenici održao koncert pred više hiljada posjetilaca

Hvala publici, hvala domaćinima, nadam se da se uskoro ponovo vidimo, poručio je Grašo nakon koncerta

A. Č.

Veličanstvenim koncertom Petra Graše sinoć je spuštena zavjesa na 5. Zenica Summer Fest. 

Proteklih 20 dana realizovano je 25 programa u okviru najljepše zeničke ljetne priče, a finalna večer ponovo je na Trgu Alije Izetbegovića okupila hiljade posjetilaca koji su uživali u hitovima sjajnog Graše.

Program svečane ceremonije zatvaranja Festivala otvorila je mlada Zeničanka Hana Kapković koja se publici predstavila i na početku ZSF-a. Potom je nastupila predgrupa “Heaven band” iz Sarajeva koji su rasplesali i razigrali publiku za zvijezdu večeri.

Dvosatni spektakl

Ipak prije izlaska na scenu Petra Graše prisutnima se obratio i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

- Večeras završavamo Zenica summer fest ali to nije kraj onoga što pripremamo u narednom periodu. Očekuje vas još dosta zanimljivih programa, različitih sadržaja i već sada mogu da vas pozovem na ovakvo okupljanje 30. i 31. decembra, za novogodišnje sadržaje koje ćemo tradicionalno realizovati - kazao je Kasumović i potom sam uz spektakularni vatromet najavio i pozvao na scenu Petra Grašu.

Sjajni Dalmatinac otvorio je koncert laganim ritmovima svojih balada na nakon toga prenio pozitivnu energiju na sve prisutne i priredio posjetiocima dvosatni spektakl.

Uživali u svakom trenutku

- Zadovoljstvo mi je što je i zenički koncert među velikim ovogodišnjim koncertima koje smo realizovali ove godine. Dva puta smo rasprodali zagrebačku Arenu, prije neki dan odlično je bilo u Sarajevu, u pulskoj Areni nezaboravno, a večeras u Zenici zaista posebno, uživali smo u svakom trenutku. Hvala publici, hvala domaćinima, nadam se da se uskoro ponovo vidimo - poručio je Grašo nakon koncerta.

Podsjećamo da Zenica summer fest tehnički realizuje RTV Zenica uz pokroviteljstvo Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića, te prijatelje Festivala, zlatnog sponzora kompanije „Bingo“, te sponzora Aura osiguranja, BH Telecoma, i Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Više o temi Petar Grašo

NA VRH

Podijeli članak na