PROSLAVIO SE OBJAVAMA

Popularni TiKToker konačno dobio državljanstvo: U Italiji živi od malena

Osjećao sam se Talijanom i prije današnjeg dana jer sam oduvijek živio ovdje, rekao je Lejm

A. O.
  • Kabi Lejm: Jako sam ponosan

    Kabi Lejm: Jako sam ponosan

    Foto: AGENCIJE


Popularni TiKToker Kabi Lejm (Khaby Lame) veliku slavu stekao je putem ove mreže. Naime njegov koncept videosnimaka je takav da pojednostavi određene radnje u životu. On ne progovara ni riječ, ali uvijek nasmije mnoge pratioce.

Njega prati više od 148 miliona osoba, a poznat je i na Instagramu gdje također objavljuje videosnimke.

On u Italiji živi od malena, a tek sada dobio je italijansko državljanstvo, navodi CBS News.

@khaby.lame Yes literary Genius my friend 🤲🏿🤦🏿‍♂️ #learnfromkhaby #learnwithtiktok @tiktok ♬ suono originale - Khabane lame

- Kunem se da ću biti vjeran Republici i poštovati Ustav i zakone države - izjavio Lame ove sedmice pred službenicima u Čivasu (Chivassu), pokrajini Toronta, gdje se doselio s obitelji iz Senegala. 

Kada je došao živjeti u Italiju imao je svega jednu godinu.

- Jako sam ponosan. Osjećao sam se Talijanom i prije današnjeg dana jer sam oduvijek živio ovdje. Osjećam veliku odgovornost za prisegu koju sam položio. To nisu samo riječi - rekao je nakon što je stekao državljanstvo.

@khaby.lame Please answer 🥹 ahaha PS: All my respect for fireman 👨‍🚒❤️ #learnfromkhaby #learnontiktok @TikTok @tiktok creators #respectfireman #fireman ♬ original sound - Phoebe

Iako cijeli svoj život živi u Italiji, tamo nije rođen, pa je stoga proces dobivanja državljanstva bio kompliciraniji.

- Nije u redu da osoba koja živi i odrasta s talijanskom kulturom toliko godina, i koja je čista, još uvijek nema pravo na državljanstvo. Ne govorim samo u svoje ime - rekao je nedavno za talijanski medij La Repubblica.

Njegovo puno ime je Kaban Serigne Lejm (Khabane Serigne Lame), a svoju TikTok karijeru započeo je tokom karantina 2020. godine nakon što je izgubio posao u tvornici. 

Njegova popularnost munjevito je rasla. 

Kabi je jednom prilikom za New York Times rekao da su njegovi izrazi lica "globalan jezik kojeg svi razumiju". Snimao je i sa Zlatanom Ibrahimovićem.

@khaby.lame Nobody can scare Zlatan 🥵 #learnfromkhaby #learnontiktok #ibrahimovic #zlatanibrahimovic @tiktok @tiktokcreators ♬ Hotel - Lawsy

Više o:

TikTok Khaby Lame
NA VRH

Podijeli članak na