IGRA GLAVNU ULOGU

Hadžović nakon prikazivanja filma "Praznik rada": Osjećanja su pomiješana

Na neki način sam shvatio da se jedna faza u mom životu, privatnom i profesionalnom, završila zato što sam oduvijek htio biti dijelom ovakvog filma, kazao je

Muhamed Hadžović: Miješaju se privatna i poslovna osjećanja. N. AJNADŽIĆ

Piše: N. Ajnadžić

19.8.2022

Muhamed Hadžović igra glavnu ulogu u filmu Pjera Žalice "Praznik rada" koji je jutros prikazan sedmoj sili.

To je prvi put i da Hadžović pogleda finalnu verziju ostvarenja, kao i većini glumaca koji su danas prisustvovali. A mnoštvo emocija ih je savladalo nakon projekcije.

- Osjećanja su mi izmiješana. Miješaju se privatna i poslovna. Na neki način sam shvatio da se jedna faza u mom životu, privatnom i profesionalnom, završila zato što sam oduvijek htio biti dijelom ovakvog filma. Sjećam se kada sam 2004. godine upisao Akademiju scenskih umjetnosti da sam priželjkivao, tada se prikazivao film "Kod amidže Idriza" i jednostavno sam poželio biti dijelom toga - rekao je Hadžović za portal "Avaza" nakon projekcije.

"Bitan mi je ovaj film"

Nakon toliko godina ta dječačka, studentska želja mu se ostvarila.

- Toliko mi je bitan ovaj film da me je osvijestio da je to važna faza u mom životu, koja nije bila lagana. Bilo je dosta rada, truda i zalaganja. Mislim da je ovo lijepa tačka na kraju - kazao nam je Hadžović.

"To je život kojim živimo"

Druženja po sarajevskim starogradskim mahalama, poseban žargon, druženja komšija... sve to igra bitan dio ovog ostvarenja. A onda se povlači pitanje rata i onih koji su ga preživjeli.

- To je naša sudbina, nešto što mi ne možemo izbjeći. Naša je odgovornost da o tome govorimo, naša svakodnevnica na kraju krajeva. To ja tako doživljavam. Nemam pretjerano mišljenje o tome kao tematski, je li to aktuelno ili nije. To je život kojim mi živimo. Potpuno je normalno da je došlo vrijeme da pričamo i ovakvu priču, možda i kasno. Ali opet je došla. Mislim da će publika prepoznati sav trud, ljubav i energiju koja je uložena i da će prepoznati važnost ovoga o čemu mi pričamo. To je naš film, nije samo film ekipe nego svih onih koji žive u BiH. Zato mislim da će biti ponosni - zaključio je Hadžović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.