SARAJEVO FILM FESTIVAL

Večeras se završava festivalska magija: Na crvenom tepihu brojna poznata lica

Svjetsku projekciju ovog domaćeg ostvarenja mnogi su dugo čekali

N. Ajnadžić

19.8.2022

Brojna poznata lica na crvenom tepihu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+14

Festivalska magija večeras završava. Projekcijom filma "Praznik rada" bh. reditelja Pjera Žalice i dodjelom nagrada "Srce Sarajeva" zatvara se 28. Sarajevo Film Festival.

Svjetsku projekciju ovog domaćeg ostvarenja mnogi su dugo čekali. Prije prikazivanja, ekipa filma, na čelu s Pjerom Žalicom prošetala je crvenim tepihom.

ispred Narodnog pozorišta Sarajevo. Tu su bili glumci Muhamed Hadžović, Boris Isaković, Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan, Tatjana Šojić, Mirvad Kurić sa suprugom Zlatom, Jasna Žalica, Dženita Imamović-Omerović, Admir Glamočak, Ermin Bravo...

Mnogo ermocija

"Praznik rada" večeras će biti prikazan na više lokacija, a kompletna ekipa je ponosna na urađeni posao.

Osim njih, bosanski ćilimom prodefilirali su i Damir Kustura, koji je pokazao svoju novu liniju te kako mi odijelo odlično stoji, potom Ida Keškić, Aldin Tucić, stilistica Andrea Samardžić, Eldin Huseinbegović,

- Ovo je bosanski žanr filma, tako da kažem. Imamo mnogo emocija, kroz cijeli film nas vozaju emocije, od sreće do tuge. Jedva čekamo da vidimo reakcije publike - rekao je Kustura.

Pozdravljeni gromoglasnim aplauzom

Stilistica Andrea Samardžić rekla je da je mnogo uzbuđena.

- Bilo mi je zadovoljstvo raditi na ovom filmu. I s Pjerom Žalicom, on je jedan od naših najboljih reditelja - rekla je stilistica Samardžić.

Žalica je poručio da se osjeća kao malo dijete.

- Kao ono došao je taj trenutak. U moje vrijeme se primalo u pionire. To je bio prvi znak zrelosti. Ja se sada osjećam kao da me primaju u pionire. Ne znam šta sada treba da radim. Ovo je veliki Festival i mi se nadamo da imamo film na tom nivou. SFF za bh. kinematografiju je isto što i neka uspješna privredna komora. Stvaraju se preduslovi da se generišu novi projekti, infrastruktura, saradnja s drugim produkcijama - rekao je Žalica.

Ekipa filma pozdravljena je gromoglasnim aplauzom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.