IZJAVA ZA AVAZ

Smerečinska je na SFF stigla iz Kijeva: Na zgradama u Sarajevu sam primjetila "ožiljke" od granatiranja

Na dodjelu nagrade "Srce Sarajeva" odjenula je zeleni komplet, a na leđima je ručno ušila natpis "Ukraine is fighting now" (Ukrajina se sada bori)

Piše: N. Ajnadžić

20.8.2022

Smerečinska: Vidjela sam Sarajevo, nisam nikada ranije bila - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Sarajevo Film Festival okupio je ljude iz cijelog svijetaUkrajinka Marta Smerečinska (Smerechynska), iz Kijeva, publici je predstavila svoj dokumentarni film "Diary of the Bride of Christ".

No, ova 25-godišnjakinja na dodjelu nagrada "Srce Sarajeva" nije došla u skupocjenoj haljini ili haljini uopšte. Ne, odabrala je zeleni komplet, a na leđima je ručno ušila natpis "Ukraine is fighting now" (Ukrajina se sada bori).

Kako je rekla za portal "Avaza", prije određenog vremena u ukrajinskoj prijestolnici je birala haljinu, u šoping centru. A onda je do nje i njenih prijateljica došla vijest da je u drugom ukrajinskom gradu šoping centar bombardovan.

U tom trenutku je odustala od haljine i odlučila da će na leđa odjevnog predmeta ušiti značajnu poruku.

- Vidjela sam Sarajevo, nisam nikada ranije bila. Bila sam u Crnoj Gori. Na zgradama u Sarajevu sam primjetila "ožiljke" od granatiranja. Znam da znate kroz šta prolazimo u Ukrajini - rekla je za portal "Avaza" Smerečinska.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.