ULOGE U SERIJI

Mlade glumice za "Avaz": Nikola Kojo je legenda, klinci se trebaju manje plašiti društva

Svi mi imamo neke male demone, ali ih ne trebamo sklanjati, kazala je Ognjanović

N. Ajnadžić
  • Zečević i Ognjanović: Postali smo mala zajednica

    Zečević i Ognjanović: Postali smo mala zajednica

    Foto: N. Begić


Anita Ognjanović i Ivana Zečević su dvije mlade perspektivne glumice koje igraju u TV ostvarenju “U klinču”. Bile su na Sarajevo Film Festivalu (SFF), s ostatkom ekipe prošetale crvenim tepihom, družile se s publikom i novinarima…

Svijet boksa

U razgovoru za “Dnevni avaz” govorile su o svojim ulogama, kolegama na setu, među kojima je neponovljivi Nikola Kojo, ali i o tome koji su to problemi tinejdžera…

- Meni je najviše u sjećanju ostao taj naš mladalački dio. Nadam se da će serija potaći djecu i klince da se ohrabre, da budu iskreni i da se malo manje plaše društva, da imaju više slobode, da se više zabavljaju. To je jedna od poruka. Mnogo nam je bilo lijepo, postali smo jedna mala zajednica, da ne kažem porodica - rekla nam je Zečević.

Ognjanović, koja igra Milicu, sestru glavnog lika kojeg tumači Mihajlo Veruović, koja, baš kao i njen brat, želi uspjeti u svijetu boksa, dodala je da je bilo prelijepo na snimanju.

  • Zečević i Ognjanović s kolegama Đorđem Mišinom i Matijom Ilićem

    Zečević i Ognjanović s kolegama Đorđem Mišinom i Matijom Ilićem

    Foto: N. Begić


Ivana kaže kako se i u seriji vidi da svaki lik ima svoje probleme, ali i da svako od njih zapravo šuti, ne dijeli te probleme s drugima.

- Da, šuti, ali bori se da dođe do tog nekog svog cilja ili da se izvuče iz problema - istaknula je Ognjanović.

Nikola Kojo igra oca Aniti Ognjanović te je možda i logično pitanje bilo kakav je u toj ulozi.

- Uz mog tatu, najbolji na svijetu. On je legenda. Kad ga vidim na snimanju, odmah je osmijeh od uha do uha. Non-stop baca neke fore. Mnogo nam je bilo zabavno, bilo je dosta improvizacije. To mi je, čak, bio omiljeni dio. Jer, kad imaš takvog partnera, sve ti je bukvalno igra, jer samo igraš neku osobu i zaboraviš sve privatno i slično. Tu si, u tom momentu, i to je najljepše što se mene tiče. Barem jednako kao gluma - kazala je Ognjanović.

Ivana Zečević igra Vanju, djevojku bez dlake na jeziku koja je rano ostala bez majke. Odrastala je s ocem alkoholičarom i bratom koji stalno upada u probleme.

- Njoj je lakše kada nema dlake na jeziku, ne ustručava se i nema vremena da misli, da bude prema nekome pristojna. Jer ona kao da ima satnicu, dnevnicu i u fazonu je: “Idemo.” Nema tu: “E, mila moja.” Osvrće se samo kad vidi trenutak spasa. Kroz gubitak majke ogleda se velika drama, u suštini. Gubitak majke, otac koji je alkoholičar i brat koji je sklon kocki i lažima... Prosto je sve to nju natjeralo da ona bude takva, oštra kao jež, zatvorena i naoštrena - istaknula je Zečević.

Nisam kreten

Na pitanje koliko Vanja liči na Ivanu ili obrnuto, Zečević odgovara:

- Pa ja jesam poprilično zatvorena, ali nisam tako drska po prirodi, nisam taj kreten, umijem da budem, ali… Ona je previše emotivno zatvorena.

O potencijalnom nastavku snimanja kažu da ne smiju pričati.

- Sve zavisi od publike - složile su se glumice.

Izlaz iz problema, onih mladalačkih, tinejdžerskih, smatra Ognjanović, stvar je volje.

- Volja da izađeš iz toga. Svi mi imamo neke male demone, ali ne treba da ih sklanjamo, nego samo da ih prihvatimo i da vidimo zašto su tu - rekla je Ognjanović.

Nema pogrešnog puta

- Mislim da serija ne može nekoga da navede na pogrešan put. Svaki od karaktera iz serije bavi se rješavanjem problema na neki svoj način i mislim da stvarno svako može da se pronađe, manje ili više, u nekom liku - kazala je Anita.

Da bude bolje

Prema mišljenju Ivane Zečević, osim volje, za izlaz iz problema potrebni su prijatelji, ljubav i porodica.

- To je sve ono što može da nas izgura da nam bude bolje i ljepše - zaključila je Zečević.

NA VRH

Podijeli članak na