POVELI I TROJE DJECE

Bijonse i Džej-Zi ponovo u Hrvatskoj: Uživaju na jahti

Još nije potvrđeno koliko će ostati na Cavtatu i hoće li ići gdje dalje

S. S.

22.8.2022

Džej Zi i Bijonse u Hrvatskoj - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Poznato je da slavni muzički par, reper Džej-Zi (Jay-Z) (52) i Bijonse (Beyonce) vole Hrvatsku. Već nekoliko puta su bili u susjednoj zemlji, a muzička diva čak je i kćerki dala ime po "plavom" stablu koje je vidjela na Hvaru. Zadnji put su u posjeti Hrvatskoj boravili prije dvije godine, a ovaj put su odlučili posjetiti Cavtat.

Sudeći prema fotografijama, Džej-Zi u ležernom izdanju uživa na velikoj i luksuznoj jahti s bazenom.

Porodica se trenutno nalazi u Cavtatu, u blizini Dubrovnika, a još nije potvrđeno koliko će tamo ostati i hoće li ići gdje dalje. Na jahti se nalazi cijela porodica, troje djece i Bijonse.

Kćerka dobila ime po bršljanu koji je viđen na Hvaru

Inače, prije dvije godine, Bijonse je u Hrvatskoj, tačnije na Malim Bisagama u neposrednoj blizini Galešnjaka, proslavila 39. rođendan. Par je krstario na luksuznoj jahti "Lana", a navečer su uživali u romantičnoj večeri, okruženi bakljama i cvijećem. 

Džej-Zi i Bijonse su u Hrvatskoj bili i 2009. i to na jahti gitarista Erika Kleptona (Eric Claptone), pa zatim i 2011. godine, dok su čekali prvu kćerku Blue Ivy, koja je ime dobila po plavom bršljanu koji su vidjeli na otoku Hvaru.

No posjeta para 2009. godine nije završila slavno. Naime, njihov tjelohranitelj nasrnuo je na dubrovačke fotoreportere i TV snimatelje. Tjelohranitelj je tad udario rukom po kameri jednog snimatelja. Kamera je pala na tlo i slomljen je reflektor rasvjete. Potom je snimatelja tri puta udario nogom iznad stražnjice.

2009. posjetu obilježio skandal

Snimatelj ga je onda udario stativom, a ovaj ga je bacio u more. Privremeno mu je bila oduzet pasoš i bio je prijavljen za remećenje javnog reda i mira. 

Pri odlasku je tjelohranitelj okupljenima pokazao srednji prst i na lošem, ali razumljivom hrvatskom dobacio: 'Mama vam je ku*va, pi*ka vam materina!'. Sve se dogodilo oko 1:30 u noći, unutar historijskee jezgre Dubrovnika, kada je slavni par napustio restoran u kojem su večerali.

Mnogi su mislili kako će taj incident koji se dogodio 2009. utjecati na to da više nikad ne dođu u Hrvatsku, ali izgleda da im to nije pokvarilo dojam jer su se nakon toga vratili još dva puta, a sada i treći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.