SARAJEVO

Udala se novinarka Nafisa Latić, vjenčanju prisustvovala i unuka Alije Izetbegovića

Šerijatsko vjenčanje održano je u Carevoj džamiji, a mladence je vjenčao reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović

Nafisa već nekoliko godina živi i radi u Istanbulu. Facebook

H. J. I.

3.9.2022

Novinarka i TV voditeljica TRT Worlda Nafisa Latić, kćerka Džemaludina Latića udala se jučer u Sarajevu za svog izabranika Hamdiju Kopčića. 

Građanskom vjenčanje kao i svadbeno slavlje održalo se u hotelu Evropa. Šerijatsko vjenčanje održano je u Carevoj džamiji, a mladence je vjenčao reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović. 

Vjenčanju su pisustvovale brojne poznate ličnosti iz naše zemlje među kojima i unuka Alije Izetbegovića Nađa Berberović, inače, direktorica Muzeja Alije Izetbegovića.


Također, među zvanicama su bili brojni bh. novinar s kojima je ranije sarađivala Latić. Od poznatih lica s malih ekrana bili su Zvonko Komšić, Ajla Šabanović, Alma Dautbegović Voloder i drugi.

Nafisa već nekoliko godina živi i radi u Istanbulu, a međunarodnu novinarsku karijeru započela prije deset godina u Dohi. Ova uspješna Sarajka tada nije ni slutila da će joj to iskustvo otvoriti put ka novim međunarodnim projektima i odvesti je u Istanbul.

Poštovani čitaoci, ovo je nova Facebook stranica portala Avaza. Za pobjedu istine nad lažima, kliknite na ovaj link i zapratite stranicu Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.