KAD MUZIKA UTIHNE

Svi skandali Severine Vučković: Od kućnog videa do fizičkog obračuna sa sestrom

Javnost je zatrpana izjavama pjevačicine sestre, majke, bivšeg partnera, komšija..

Severina. Instagram

Piše: L. S. R.

4.9.2022

Već danima region trese novi skandal Severine Vučković (50). Pjevačica i njena sestra Marijana Vučković-Popović su se u splitskom stanu njihove majke Ane fizički sukobile, nakon čega ne prestaju stizati optužbe s obje strane.

Po prijavi sestre Marijane, pjevačica je uhapšena, pa potom puštena na slobodu. Također je dala iskaz policiji, jer ju je sestra prijavila za nanošenje lakših tjelesnih povreda.


Teško je...

- Severina je kazala da je to lažna prijava, da je bilo upravo suprotno, da je sestra fizički napala nju... Ona na to, faktički, nije reagirala te je nije ni prijavljivala, iz razloga što je mislila da je Marijana ustvari u službi Milana Popovića – tvrdi njena advokatica Jasminka Biloš.

Marijana je uzvratila riječima:

- Teško je porodici s nekim ko dugo vremena konzumira razne narkotike, a ne želi se podvrgnuti psihološkoj podršci i liječenju.

Oglasio se i Milan Popović, bivši Severinin partner s kojim ima sina Aleksandra:

- Ovakvo, agresivno ponašanje Severine za mene nije novost, jer se u posljednje vrijeme događa vrlo često i počelo se održavati i na ponašanje djeteta. Dovodi u rizik dobrobit djeteta.

Uslijedilo je javno pismo Ane Vučković u kojem se pita „odakle pravo mom bivšem zetu da me stavi u usta“ te ističe da za njega niko ne bi znao da nije bio sa Severinom.

Za očekivati je da će ova porodična drama i dalje puniti medijske stupce, baš kao što je bilo i s ranijim aferama i skandalima pjevačice iz Splita.

Teško je naći osobu kojoj nije poznat Severinin skandal iz 2004. kada je kao bomba odjeknula vijest kako se pojavio njen intimni snimak na kojem je bila s tadašnjim partnerom Milanom Lučićem. Video se brzo proširio internetom, a pjevačica je tek nedavno priznala da ju je sve to potpuno slomilo.

Priznala je i da šest mjeseci nakon toga nije izašla iz kuće.

Jedno vrijeme uživala je u ljubavnoj idili s biznismenom Milanom Popovićem, dobili su sina Aleksandra, da bi se 2013. rastali. Potom je uslijedila turbulentna borba za starateljstvo koja traje do danas.


Mala je dala...

Činilo se da je nakon svih bura ljubavnu sreću našla sa sada već bivšim suprugom Igorom Kojićem. Od glamurozne svadbe došlo je dotle da su sada Popović i Kojić prijatelji koji zajedno krstare na jahti.

Svojevremeno su se pojavile i Severine slike bez odjeće za koje je njen menadžer Tomica Petrović rekao da su osveta bivšeg partnera.

Daleko u prošlost sežu priče o Severininim „ispadima“, a još se prepričava onaj iz 2002.

Njena live izvedba pjesme „Mala je dala“ na Porinu 2002. u Dubrovniku ostala je dobro zapamćena. Dok je pjevala, čitala je izmijenjeni tekst pjesme kojim je isprozivala Zrinka Tutića, koji je sjedio u publici.

Tutić je Severini rekao da tekst pjesme nije primjeren za svečanost kao što je Porin i da bi ga trebalo promijeniti, što se pjevačici nije svidjelo.

„Vitar puše, ja guštiram kapućino u jednom dubrovačkom kafiću i fiksiram plavu kosu na poznatom muškom biću. Svi ga znate, glavni je na Porinovu spisku, teški foler, ušminkani rokenroler. Joj, ispast će sad da je gad, ustvari i je, ali dobro sad“ pjevala je Severina Tutiću u prvom redu.


Sestra Zdenka

Osim Marijane Vučković-Popović Severina ima još jednu sestru - Zdenku Vučković-Žunić.

 Ni Zdenka nije u dobrom odnosima sa Severinom, a to datira još od njene udaje za Igora Kojića. Na njihovom vjenčanju nije se pojavila.

- Iz pijeteta prema svojim rođacima i prijateljima, poginulim hrvatskim braniteljima, i poštujući marijanski katolički moral, ne odobravamo ovaj estradni cirkus i nismo mu prisustvovali - izjavila je tada.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.