OD 22. DO 24. SEPTEMBRA

Novi muzički festival u Sarajevu: 12 izvođača za tri dana, posljednja noć rezervirana za Kikija Lesendrića i "Pilote"

Imamo 9 mladih bendova iz cijele Bosne i Hercegovine, rekao je direktor "Stage Produkcije" Adnan Mundžić

Kiki Lesendrić i "Piloti" nastupaju 24. septembra. Agencije

N. Aj.

12.9.2022

Sarajevo će ovog mjeseca dobiti još jedan muzički festival. Producentska agencija "Stage Production" i Centar Skenderija pokreću demo festival pod nazivom ''Demo Stage Music Festival''.

Festival će se održati u kultnom Domu mladih Skenderija od 22. do 24. septembra, a za tri dana trajanja, na festivalu će nastupiti 12 izvođača, od čega 9 mladih bendova i 3 ''head linera''.


Nije takmičarskog karaktera

U četvrtak 22. septembra kao ''head liner'' nastupit će grupa S.A.R.S., a istu večer publici će biti predstavljena tri mlada benda, VHS (Sarajevo), Ivan Rajić i "Teška tema" (Kiseljak) i "Post rem" (Sarajevo). Sutradan, u petak 23. septembra kao ''head liner'' nastupit će "Psihomodo Pop", te mladi bendovi "Radno vrijeme" (Sarajevo), grupa "Jutro" (Breza) i "Srklet" (Sarajevo).

Plakar "Demo Stage Festivala". Promo

Zadnja večer festivala rezervirana je za Kikija Lesendrića i "Pilote" koji će ujedno predstaviti i svoj novi studijski album, a publici će biti predstavljena još tri mlada benda, "Morana" (Mostar), "Deminutiv" (Prnjavor) i "Alexandria" (Banja Luka).

- Festival neće biti takmičarskog karaktera, zamišljen je kao servis mladim bendovima gdje će biti u mogućnosti da se predstave široj publici. Na ovogodišnjem, prvom izdanju, "Demo Stage Festivala" imamo 9 mladih bendova iz cijele Bosne i Hercegovine, a oni koji budu napravili najbolju atmosferu, bit će pozvani da sviraju na idućem izdanju "Live Stage Festivala" - istakao je direktor "Stage Produkcije" Adnan Mundžić.


Ulaz slobodan

Damir Petrinić, direktor centra Skenderija, iskazao je zadovoljstvo zbog pokretanja Demo Stage Festivala. '

- Centar Skenderija i Dom mladih predstavljaju kolijevku čuvene sarajevske pop-rok škole. Centar Skenderija je prepoznao značaj projekta, a ideja ovog festivala je pomoći i podržati mlade bendove koji bi trebali predstavljati novu generaciju, koja će nastaviti tradiciju sarajevske pop-rok škole. Misija Doma Mladih je da sa skorim renoviranjem pusti u funkciju prostore za rad, vježbanje i kontinuirane nastupe, čime bi "Demo Stage" prerastao u cjelogodišnji projekat - rekao je Petrinić.

Festival je podržala Vlada Kantona Sarajevo, a ulaz na festival je besplatan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.