NEZABORAVNA PRINCEZA

Kobna nesreća: 40 godina od smrti najljepše žene svijeta

Grejs Keli podlegla je dan nakon saobraćajne nesreće

Grejs Keli. Agencije

L. S. R.

14.9.2022

Slavna glumica Grejs Keli (Grace Kelly) i nezaboravna princeza Grejs od Monaka, umrla je prije 40 godina od posljedica automobilske nesreće prethodnog dana.  Ona je za mnoge bila i ostala najljepša žena svijeta.

Nesreća se dogodila kad je Grejs vozila automobil u kojem je bila i njena kćerka princeza Stefani (Stephanie), po brdovitoj cesti u smjeru Monaka. Grejs je usred vožnje doživjela moždani udar, koji je uzrokovao gubitak kontrole nad vozilom i slijetanje s ceste niz padinu. Obje su preživjele nesreću, no Grejs je umrla narednog dana.


Grejs Keli. Agencije

Bila je omiljena holivudska ljepotica koja se zbog ljubavi odrekla karijere i ostvarila san mnogih djevojčica - postavši princeza.

Službeno, za njenu smrt bila su pogubna dva jaka i teška moždana udara, zbog čega je njena porodica donijela odluku da se ugase svi aparati koji su je održavali na životu jer su funkcije mozga službeno proglašene - mrtvim. No s tom se službenom objavom ni desetljećima kasnije mnogi ne slažu, a teoretičari raznih zavjera ne miruju, tvrdeći da je riječ o jednoj od najvećih misterija, što u Holivudu što u monegaškoj kneževini.

Osim priče da je automobilom upravljala Stefani, krenule su priče da su se majka i kćerka svađale, zbog čega se Grejs Keli nije mogla fokusirati na vožnju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.