KOPIJA, NE ORIGINAL

Pjevač kritizirao mlađe kolege: Tako se ne gradi karijera

Imaju priliku da sebe prezentuju narodu što je mnogo lakše nego kada sam ja počinjao, rekao je Jašar Ahmedovski

N. Aj.

15.9.2022

Jašar Ahmedovski. Grand online

Jašar Ahmedovski prokomentirao je trend snimanja "covera" odnosno pjevanja već snimljenih pjesama, što često njegove mlađe kolege rade.

To mu se ne dopada.

- Nemam ja ništa protiv, ali ipak to je nečija pjesma koja je bila popularna, ali smatram da ne treba tako da se pravi karijera. Sa mnom ne stupaju u kontakt već zovu autora kada do toga dođe. Ali mislim da se tako ne gradi karijera, već treba da se napravi neka nova pjesma i da se taj pjevač prepoznaje po tome i po svojoj boji glasa. Oni se svi trude da skinu naše trilere i našu boju, mada to je već kopija, nije original - rekao je pjevač za "Grand online".


Pjevač smatra da je neophodno stvoriti autentičnost ukoliko žele uspješnu karijeru.

- Naravno i ja sam pjevao tuđe pjesme kada sam počinjao tako da mi je drago kada u "Zvezdama Granda" pjevaju moje pjesme, samo treba da imaju svoju autentičnost, to je ono što uvijek ističem jer je veoma važno! To je najbitnije! Imaju priliku da sebe prezentuju narodu što je mnogo lakše nego kada sam ja počinjao, ipak danas postoji mnogo televizija u odnosu na ono vrijeme - kazao je Ahmedovski.


Ipak sebe ne vidi u žiriju najpoznatijeg muzičkog takmičenja na našim prostorima.

- Ne vidim sebe tu nikako. Te dječake i i djevojčice ne bih mogao da kritikujem. Oni se spremaju mjesecima, a ja da im kažem da to ne valja ili nešto slično - istakako je Ahmedovski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.