STRAŠNI ZLOČIN

Glumac iz "Netflixove" serije ubio majku dok je svirala klavir: Dobio doživotni zatvor

Rajan Grentam glumio je u seriji "Riverdale"

Rajan Grentam. Agencije

L. S. R.

23.9.2022

Rajan Grentam (Ryan Grantham, 24), glumac poznat po ulozi u "Netflixovoj" seriji "Riverdale", osuđen je na doživotni zatvor zbog ubistva majke Barbare  Vejt (Waite) 2020. godine.

Rajan je osuđen na Vrhovnom sudu Britanske Kolumbije u Vankuveru. Pravo na uvjetni otpust neće imati sve dok ne odsluži 14 godina, piše BBC.

Glumac je priznao krivicu za ubistvo drugog stepena, nakon što je prvobitno bio optužen za ono prvog stepena. Tužioci su naveli i da je planirao ubiti kanadskog premijera Džastina Trudoa (Justin Trudeau, 50).


Rajan Grentam. Netflix

Zvijezda serije "Riverdale" ustrijelio je svoju majku u potiljak dok je svirala klavir 31. marta 2020.

Na sudu je rečeno kako je glumac uvježbavao ubistvo i čak snimio videozapise koji su prikazani na sudu, uključujući četverominutni segment snimljen satima nakon ubistva u kojem je priznao ubistvo i pokazao mrtvo tijelo svoje majke.

Rajan je sljedećeg dana spremio u automobil tri pištolja, streljivo, 12 molotovljevih koktela, potrepštine za kampovanje i zemljopisnu kartu s uputama i krenuo na istok s idejom da će ubiti premijera Trudoa. No, do njegove kuće nikada nije stigao već se predao u sjedište policije u Vankouveru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.