LIJEPA NASLJEDNICA

Kćerka Mime Šahinpašića za "Avaz": Nastavljam gdje je tata stao

Vodi vremensku prognozu na OBN televiziji

Nora Šahinpašić. Avaz

Piše: N. Ajnadžić

24.9.2022

Devetnaestogodišnja Nora Šahinpašić, kćerka jednog od najprepoznatljivijih TV voditelja u Bosni i Hercegovini Mime Šahinpašića, novo je pojačanje OBN televizije.

Njen otac je upravo na ovom mediju proveo 18 godina, a lijepa Nora je krenula očevim stopama. Vodi vremensku prognozu, a uporedo studira međunarodno pravo.Lijepo mi je

Nora Šahinpašić. Avaz

U razgovoru za “Dnevni avaz” Nora je govorila o svom TV angažmanu, budućnosti u medijima, ali i savjetima oca Mime.

- Lijepo je. Radim s predivnim ljudima i, što je najvažnije, profesionalcima. Imam podršku svih koji me okružuju. Kamera mi nije ništa novo, imam iskustva, ali ovo je prvi put da radim na televiziji. Međutim, rekoh raditi s ovakvim ljudima i u okruženju koje pruža televizija OBN je pravo zadovoljstvo. Izazov je nešto što volim – kazala nam je Šahinpašić.

Na pitanje da li bi je posao u medijima mogao zanimati i zadovoljiti i na duge staze, Šahinpašić kaže:

- Odgovoriti na ovo pitanje u ovom trenutku u kojem sam je malo nezahvalno. Krenula sam u nešto što je novo za mene. Prevashodni cilj mi je da opravdam ukazano povjerenje rukovodećih ljudi TV OBN koji su mi pružili priliku i na tome trenutno radim. Učim i trenutno sam, kada je televizijski angažman u pitanju, potpuno posvećena radu na vremenskoj prognozi. Šta će biti poslije ne želim da se zamaram. Uživam i lijepo mi je.

O tome očekuje li građane BiH miholjsko ljeto, Šahinpašić kaže da će nas ove godine zaobići.

- Iako mnogi čekaju miholjsko ljeto, prema našim prognozama, ono će nas ove godine ipak zaobići. Dugoročne prognoze pokazuju da će najviše temperature iznositi 20 stepeni – kazala nam je Šahinpašić.


Sastavni dio

Ističe da je zahvaljujući ocu OBN televizija bila dio njenog života od malih nogu.

- Tata je dugo bio na ovoj televiziji i to je po logici stvari postalo sastavni dio mog i naših života. Ja od malih nogu znam za OBN televiziju i živjela sam je već od tada. Mnogo toga je vezano za ovu kuću i to ne samo kroz tatin angažman nego sam i sama mnogo vremena provela tu. Nama je OBN, jednostavno kazano, obiteljska kuća i nekako je logično da nastavim gdje je tata stao.

Otkrila nam je i koji savjet joj je otac dao.

- Što se tiče savjeta, tata mi je rekao: “Samo budi svoja Nora.”


Nije mi problem

- Studij mi je na prvom mjestu i to je nešto što mi je životni prioritet i velika želja. Ali znam sebe i mislim da sam u stanju uskladiti i jedno i drugo (angažman u medijima, op. a.). Zar je problem pokriti dvije stvari koje voliš i koje te ispunjavaju? Meni nije – istaknula je Šahinpašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.