AZRA

Denis Bećirović ekskluzivno za ''Azru'': Porodica je moj mir i moja mirna luka

Denisa znamo po izvanrednom političkom putu, sjanim govorima, realiziranim projektima, ali privatno ne znamo gotovo ništa o njemu

L. Bejdić-Rizvanović/Azra

Denis Bećirović s porodicom

Foto: AZRA


Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović zasigurno je osoba čiji korak se stalno prati, posebno u posljednje vrijeme. Denisa znamo po izvanrednom političkom putu, sjanim govorima, realiziranim projektima, ali privatno ne znamo gotovo ništa o njemu. Kako samo i priliči porodičnom magazinu“Azra“, mi smo Denisa „izveli“ na naš teren i uživali u jednom sasvim opuštenom razgovoru i odgovorima na „škakljiva“ pitanja u kojima je Denis potpuno iskreno odgovarao.

Za početak razgovora ispričao nam je svoj put od iz rodne Tuzle do Sarajeva?

– Za Sarajevo me vežu dvostruke veze – po političkoj, stručnoj i naučnoj liniji. Osim što sam u više mandata obnašao odgovorne funkcije na entitetskom i državnom nivou, u Sarajevu sam završio postdiplomske studije, magistrirao i doktorirao. Pri tome, nikada nisam gubio vezu s rodnom Tuzlom. Tuzlu volim kao rodni grad, a Sarajevo kao glavni grad moje domovine. Jednako tako poštujem i druge gradove i uvijek ističem potrebu jednakosti i solidarnosti među bosanskohercegovačkim gradovima. Ne mislim da je bilo koja općina važnija deset puta od neke druge, kao što je to izjavio jedan vladajući političar.

Svoj privatni život sve ove godine čuvali ste daleko od očiju javnost. Kako Vam je to uspijevalo?

– Na porodicu sam beskrajno ponosan. Nikada se nismo sklanjali od očiju javnosti, ali ni pretjerano isticali. Rekao bih da je to neka zlatna sredina. Družimo se s našim prijateljima, posjećujemo kulturne, sportske i druge događaje. Iako je slobodnog vremena malo, trudimo se da što više budemo zajedno, da uživamo u svakom zajedničkom trenutku i dijelimo radost življenja u našoj predivnoj Bosni i Hercegovini.

Upravo zbog nedostataka informacija, ne znamo mnogo o braku sa suprugom Mirelom, koja je zaista pobrala sve simpatije na otvorenju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala?

– Prvo, hvala vam na komplimentima za suprugu. Ona je moj najveći oslonac i najbolji prijatelj. Neupitno povjerenje, bezrezervna podrška, velika odricanja i beskrajna ljubav moje supruge, obilježili su dvadeset godina našeg braka i od porodice načinili mirnu luku kojoj se uvijek rado vraćam. Svi izazovi su lakši kada pored sebe imate osobu kojoj vjerujete i koja vas uvijek čini jačim kada je najteže.

  • Denis sa suprugom Mirelom

    Denis sa suprugom Mirelom

    Foto: AZRA


Više o temi Denis Bećirović

NA KIOSCIMA ŠIROM BIH
U dvobroju "Dnevnog avaza" čitajte: BiH izborila baraž
NA VRH

Podijeli članak na