10. DECEMBRA

Dino Merlin u najvećoj dvorani u Austriji: Najavio koncert u Wiener Stadthalle u Beču

Dino Merlin publici se uvijek potrudi omogućiti novi, neviđeni scenski spektakl, a osim dobro poznatih svevremenskih hitova iz karijere duge više od trideset godina, bit će ovo prvi put da će publika moći uživo čuti i neke od novih hitova

Dino Merlin. Željko Vidinović

N. Aj.

26.9.2022

Nakon što je Dino Merlin u svega nekoliko dana rasprodao koncerte u Hrvatskoj, Rijeka i Osijek dobili su po još jednu koncertnu noć pored već zakazanih koncerata u Zadru i Varaždinu.

S obzirom na izniman interes publike da nakon godina prisilne stanke svjedoči muzičkom doživljaju ovog bh. kantautora, objavljen je i datum prvog koncerta u zapadnoj Evropi u ovoj godini. Kao prvi umjetnik sa ovih prostora Dino Merlin nastupit će u najvećoj dvorani u Austriji, Wiener Stadthalle, u Beču 10. decembra.

Wiener Stadthalle najveći je centar za događaje u Austriji i prema službenoj web stranici jedna od 10 najboljih arena u Evropi s više od 300 događaja i oko milion posjetilaca godišnje na koncertima svjetskih muzičkih zvijezda, brojnim evropskim i svjetskim sportskim prvenstvima, a 2015. godine bila je domaćin i Evroviziji.


Ogroman interes za nastupe Dine Merlina - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Dino Merlin publici se uvijek potrudi omogućiti novi, neviđeni scenski spektakl, a osim dobro poznatih svevremenskih hitova iz karijere duge više od trideset godina, bit će ovo prvi put da će publika moći uživo čuti i neke od novih hitova "Mi", "Dođi", "Jedan dan, jedna noć", "Krive karte", "Kako da ti kažem"... koji u samo godinu imaju čak više od 80 miliona pregleda na njegovom YouTube kanalu. U Beču je već nekoliko puta napunio dvoranu Gasometer, a posljednji put ju je posjetio 2018. godine pa njegov povratak u austrijsku prijestolnicu raduje mnogobrojnu publiku koja živi u ovoj zemlji kao i susjednim zemljama zapadne Evrope.

Ulaznice su u prodaji od četvrtka, 29. septembra putem službene stranice Wiener Stadthalle.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.