ODBROJAVANJE DO SPEKTAKLA

Na koncert Stinga u Sarajevo stiže nekoliko hiljada posjetilaca iz inozemstva

U pratnji muzičke zvijezde i lični kuhar

Sting. Agencije

Piše: L. S. R.

30.9.2022

Bliži se trenutak kada će Sting izaći na binu u sarajevskoj Zetri i, kako se očekuje, pozdraviti 16.000 posjetilaca. U nedjelju, 2. oktobra, bh. prijestonica bit će centar ovog dijela Evrope, jer, prema informacijama iz „Avalon“ produkcije, koja organizira koncert svjetske zvijezde, nekoliko hiljada ulaznica kupljeno je van Bosne i Hercegovine.


Porodica i prijatelji

To znači da će tokom vikenda u Sarajevo stići nekoliko hiljada turista iz inozemstva, a koji će u nedjelju navečer prisustvovati Stingovom koncertu.

Sting u glavni grad Bosne i Hercegovine stiže u subotu, a u njegovoj pratnji, među ostalima, bit će i njegov lični kuhar koji ga prati na svim putovanjima.

Kako će megazvijezda u nedjelju proslaviti 71. rođendan, očekuje se i dolazak članova njegove porodice iz Londona.

Što se koncerta tiče, bit će priređen po najvišim produkcijskim standardima, a sva oprema će iz Velike Britanije biti dopremljena u Sarajevo.



Vrhunska oprema

- Sting direktno iz Velike Britanije dovodi šest velikih šlepera i pet tour autobusa najsavremenije audio, video i rasvjetne opreme, kao i tim od 50 tehničara, koji će se pobrinuti da nam pruže vrhunski ugođaj. Svjetske zvijezde njegovog ranga posebnu pažnju posvećuju vizuelnom i zvučnom ugođaju nastupa, pa će, vjerovatno, ovo biti jedan od najspektakularnijih produkcijskih koncerata održanih u Sarajevu - poručio je Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće „Avalon“.

Publiku u Zetri će zagrijati Stingov sin Džo Samner (Joe Sumner), koji će održati nastup od 45 minuta, dok će Sting na bini provesti oko sat i 45 minuta.



19 hitova

Sting će publici u Zetri izvesti 19 hitova iz njegove jedinstvene i bogate karijere.

Osim najvećih hitova iz solo karijere te iz ere grupe „Police“, Sting će na koncertu odsvirati i numere s posljednjeg albuma "The Bridge", poput "Rushing Water", "If It's Love" i "For Her Love".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.