BORBA ZA ŽIVOT

Halid Bešlić o životnoj traumi: Svaki dan prolazim pored mjesta gdje sam imao nesreću

Imam posljedice što ne vidim očima, ali ostalo sam sanirao, ispričao je Bešlić

Halid Bešlić. Armin Durgut / Pixsell

H. J. I.

1.10.2022

- Svaki dan prolazim pored mjesta gdje sam doživio nesreću. Stalno razmišljam je li se tada moglo nešto promijeniti. Imam posljedice što ne vidim očima, ali ostalo sam sanirao - rekao je Halid Bešlić (68) u razgovoru za srbijanski Blic i otkrio kakve sve posljedice ima od saobraćajne nesreće u kojoj je, prije 13 godina, zadobio teške povrede.

- Vrijeme brzo prolazi, starim, refleksi mi otupljuju. Volio bih da se to nije dogodilo, a možda je to i dobro jer sam od tada prestao pušiti i to je jako važno za moju karijeru. Kad su me odveli u bolnicu i stavili u umjetnu komu, dobio sam vodu u plućima. Imao sam slab imunitet. Uslijedila je borba za moj život. Izgubio sam pritom jedno oko, ali dobio pluća kada su izbacili svu tu vodu - dodao je Halid. 


U junu mu ugrađen stent

Inače, pjevač je u junu ove godine također imao zdravstvenih problema, kad je završio u bolnici te mu je ugrađen stent. Operacija je izvedena u "Centru za srce" u Sarajevu.

 - Stent je ustvari rutinska operacija. Imao bih problem da sam imao udar, ali simptomi su bili takvi da sam otišao doktoru kojeg poznajem i on je odmah vidio da sam imao veliko začepljenje arterije srčane, odmah na stol, stent i to je to. Gledaš onaj ekran, njih dvojica su bili oba moji prijatelji, rekao sam ne dajte me. Oni se smiju - izjavio je ranije za IN Magazin.


Najveća podrška supruga Sejda

Osjećao se dobro već deset dana nakon operacije pa su mu doktori dopustili da se vrati pjevanju. Veliku podršku ima i od supruge Sejde koja je uz njega bila u svakom trenutku.

- Ona je dio mene, mi smo svaki dan zajedno. Ja inače nisam nikad kafu napravio u životu, za te stvari je ona zadužena, baklave, kafe... S te strane sam pravi Bosanac, mi kažemo nije muško tu da kuha, a sad je došlo moderno vrijeme da se muškarci hvale da dobro kuhaju, u moje vrijeme smo ih zvali papučarima, ako si sklon kuhinji papučar, žena ti komandira. Kako starimo, sve smo vezaniji, pregrmjeli smo sve one probleme i sad smo u fazi nema kud, tjeraj do kraja. Kad provedeš sa ženom 40, 50 godina ne može niko biti preči od nje, to se nekako samo stvori - zaključio je pjevač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.