MODNA IKONA

Influenserica Sabina Džafić spaja modu i biznis: Ljepota izaziva ljubomoru i predrasude

Živi u Švicarskoj, porijeklom iz okoline Brčkog

A. H.

Sabina Džafić

Foto: Instagram


Influenserica Sabina Džafić (22) koja živi u Švicarskoj, gdje je i rođena, a porijeklom iz jednog malog mjesta blizu Brčkog ostavlja bez daha ljepotom.

Lijepa plavuša inače radi u banci "Credit Suisse" i pored toga studira ekonomiju, dok je također angažirana i u modnom svijetu gdje sarađuje s brojnim modnim brendovima.

Najljepša verzija

Sudeći prema Vašem profilu, veoma volite modu?

- Da, obožavam modu i pratim trendove. A pošto moj posao zahtijeva da se oblačim uvijek isto, to su elegantna crna odijela, prosto poželim da pobjegnem u svijet boja. Moda je prilika da pokažemo najljepšu verziju sebe.

Popularni ste na Instagramu.

- Nisam se nikad bavila Instagramom da steknem popularnost. Počela sam objavljivat slike s modnim kombinacijama i ljudima se to svidjelo. Mnoge djevojke sam inspirirala i uvijek sam dijelila svoje modne savjete.

Koliko Vam je ljepota bila teret, a koliko Vam je donijela lijepih stvari?

- Kao prvo za mene ljepota nije samo izgled. Ima više od toga, ljepota znači harizma, karakter i vrijednosti. Ljepota nosi i svojevrsnu težinu i često zna izazvati ljubomoru, a i predrasude. Kroz sve to lijepo je da dobijam mnogo lijepih komplimenata, na čemu sam veoma zahvalna.

Ponosna na porijeklo

Veoma često putujete, koja destinacija Vas je ostavila bez daha?

- Dubai, definitivno. Iako sam u Dubaiju bila više puta, svaki put nešto novo otkrijem. U Dubaiju se mogu odmoriti na prelijepim plažama, a istovremeno Dubai nudi puno drugih aktivnosti kao "Desert Safari" i Dubai Mall za dobar šoping.

 Koliko ste vezani za BiH, je li je posjećujete redovno?

-Veoma sam ponosna na to odakle sam i volim da posjećujem Bosnu. Nažalost zbog situacije s koronom nisam bila dvije godine u BiH ali jedva čekam da ponovo odem.

Kako izgleda Vaš život u Švicarskoj?

- Moj svaki dan je ispunjen: pored radnih obaveza i fakulteta, uvijek se trudim da nađem slobodno vrijeme za familiju i prijatelje.

Šta Vam smeta u Švicarskoj, a nedostaje iz Bosne?

- U Bosni mi se dopada naš mentalitet i pogled na život. Nigdje nisam vidjela toliko pozitivnih i nasmijanih ljudi koji se raduju svakoj sitnici. U Švicarskoj viđam često imućne ljude koji su nezadovoljni i ako sve imaju.

NA VRH

Podijeli članak na