KRAĐA U ZAGREBU

Ibro pokrao Željka Bebeka, uskoro će sjesti na optuženičku klupu

Ibro L. branio se šutnjom, a zbog teške krađe u podignutoj optužnici tužitelji traže od suda da ga se osudi na osam mjeseci zatvora

L. S. R.

Željko Bebek

Foto: Instagram


Ibro L.(43), koji za sebe kaže da je završio pet razreda osnovne škole i da je roditelj odgajatelj, uskoro će sjesti na optuženičku klupu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu zbog krađe instrumenata poznatog pjevača Željka Bebeka, piše Jutarnji list.

Bilo je to između 8. i 13. decembra 2019. kada se došuljao do Peugeot Boxera parkiranog ispred jedne zgrade u Zagrebu. Podesnim predmetom polomio je cilindričnu bravu zadnjih vrata na tovarnom prostoru iz čije je unutrašnjosti potom uzeo više komada muzičke opreme, bass box Aquilar, dvije Marshall gitarske glave, KFX gitarski zvučnik, više kofera s kablovima i opremom te četiri stalka za gitare, slušalice, mikrofone... dosegavši vrijednost od 35.000 kuna na štetu poduzeća "Samostalni djelatnik glazbenik Bebek".

U tužiteljstvu se Ibro L. branio šutnjom, a zbog teške krađe u podignutoj optužnici tužitelji traže od suda da ga se osudi na osam mjeseci zatvora.

  • Željko Bebek sa suprugom Ružicom

    Željko Bebek sa suprugom Ružicom

    Foto: Instagram


Dva mjeseca od krađe, policija je ušla u trag instrumentima jer ih je Ibro L. krajem decembra prodao N.M., sinu ugostitelja na Ferenščici.

- Dugi niz godina poznajem Ibru koji povremeno dolazi u kafić koji vodi moj otac. Jednog dana mi je došao na adresu stanovanja ponudivši mi na prodaju muzičku opremu. Ja sviram muzičke instrumente pa me interesirala oprema. Otišao sam s njim do doma gdje mi je pokazao nekoliko zvučnika, kablova i adaptera. Platio sam mu ih 1500 kuna. Ibro mi je tad ponudio i drugu opremu, ali sam ju odbio kupiti. Nisam posumnjao da je ta oprema ukradena jer mi je poznato da se Ibro bavi prodajom razne robe počevši od tekstila - ispričao je policijskim istražiteljima N.M.

U međuvremenu je od sina ugostitelja oprema oduzeta i vraćena pjevaču.

Više o temi Željko Bebek

SARAJEVO FILM FESTIVAL
Sarajevo vrvi od poznatih glumaca i muzičara
BEBEK U DOMU MLADIH
Rok koncert za pamćenje
NA VRH

Podijeli članak na