IZA KULISA

Bh. muzičar koji je svirao Stingu za rođendan: Obećao je da će opet doći u Sarajevo

Stinga je naravno posebno dojmio naš sevdah , kaže Ali Ljuštaku

Sting sa bh. muzičarima. Privatna arhiva

Piše: L. S. R.

4.10.2022

Nakon spektakla u Zetri, Sting je došao u sarajevski klub "People's" gdje je, kako je već prije isplanirano, proslavio svoj 71. rođendan. Te večeri za svjetsku muzičku zvijezdu su svirali i pjevali Vernes Ljuštaku sa sinom Alijem i Vernesa Deljkić.

-  Svirka, proslava i druženje je duži period već bila dogovorena i isplanirana. Bilo je čarobno! Svirali smo razne stilove muzike. Stinga je naravno posebno dojmio naš sevdah kojeg smo mi izvodili u art formi. Sting je bio oduševljen zajedno sa svojim bendom, suprugom i prijateljima.

Svi smo skupa uživali. Poslije svirke smo razgovarali sa planetarnim velikanom iz svijeta muzike. Vrlo brzo sam shvatio da je riječ o jednom jako normalnom i prirodnom čovjeku i muzičaru. Ostala mi je upečatljiva slika kako je emotivno odreagovao kada je saznao da smo Vernes i ja ustvari otac i sin. 

Sting. N. Begić

Njegov sin, koji je pjevač, također je bio sa nama na rođendanskoj zabavi. Naposlijetku Sting je pohvalio našu tradicionalnu muziku, estetiku i način na koji mi to izvodimo. Posebno je istakao poznatog gitaristu, aranžera i prije svega velikog muzičara, mog oca Vernesa Ljuštakua, kako ga je dojmio način sviranja i pristup muzici. Nakon trosatnog druženja smo se pozdravili i Sting je obećao da će opet doći u Sarajevo - rekao je Ali Ljuštaku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.