NASTAVLJA SNIMANJE

Alek Baldvin postigao nagodbu s porodicom ubijene snimateljice, njen suprug uključen u film

Suprug ubijene snimateljice Metju Hačins bit će izvršni producent "Rusta" i primit će dio zarade, navodi se u saopćenju glumčevog advokata

Baldvin: Na setu usmrtio snimateljicu. AP

E. Ć.

5.10.2022

Alek Baldvin (Alec Baldwin) postigao je nagodbu s porodicom ubijene snimateljice Halin Hačins (Halyna Hutchins), javlja CNN pozivajući se na izjavu njegovog advokata.

Baldvin će se vratiti snimanju filma, a suprug ubijene snimateljice Metju Hačins (Matthew) bit će izvršni producent "Rusta" i primit će dio zarade, navodi se u saopćenju glumčevog advokata.

- Postigli smo nagodbu, podložnu sudskom odobrenju, za naš nepravedan slučaj smrti protiv producenata Rusta, uključujući Aleka Baldvina i Rust Movie Productions, LLC. Kao dio te nagodbe, naš slučaj će biti odbačen. 

Snimanje filma "Rust", čiji ću izvršni producent sada biti ja, nastavit će se sa svim originalnim glavnim igračima u januaru 2023. Nemam interesa upuštati se u predbacivanje ili pripisivanje krivice. Svi mi vjerujemo da je Halinina smrt bila užasna nesreća. Zahvalan sam što su se producenti i estradna zajednica okupili kako bi odali počast Halininom posljednjem radu - rekao je Hačins.

Filmu bi se trebao vratiti i reditelj Joel Souza, koji je također povrijeđen u pucnjavi.

Podsjetimo, snimateljica Halina Hačins ubijena je kada je Baldvin pucao na setu filma "Rust", ne znajući da je u pištolju pravi metak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.