FILM KREĆE NA TURNEJU

"Praznik rada" Pjera Žalice u kinima širom BiH: Večeras će u sarajevski "Cineplexx" doći i ekipa filma

Sutra će film biti prikazan u Banjoj Luci

Ekipa filma na snimanju. Društvene mreže

N. A.

12.10.2022

Novi film Pjera Žalice „Praznik rada“, koji je svjetsku premijeru imao na zatvaranju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, od večeras kreće na bh.turneju.

Pretpremijera će biti upriličena večeras u Sarajevu - u "CineStaru" u 19 sati i u "Cineplexxu" u 20 sati, gdje će se pojaviti i filmska ekipa. 

Nakon Sarajeva, ekipa filma kreće na turneju prikazivanja filma po cijeloj BiH. Odmah sutra film će biti prikazan u Banjoj Luci, a nakon toga u petak Mostaru te u Tuzli u ponedjeljak, 17. oktobra, i u Zenici 18. oktobra.


Sa snimanja filma. Promo

Uloge u filmu tumače Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović, Adnan Goro.

Nakon deset godina u Njemačkoj, Armin se u gluho doba noći vraća u Bosnu. Prvomajski su praznici, Armin se tek oženio i želi iznenaditi svoga oca Fudu, ali Fude nema kući. Komšija kaže: „Uhapsiše Fudu, ko zna zašto." U mahali nemir. Fudo da je zločinac?! Armin želi doznati istinu, a komšiluk proslaviti Praznik rada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.