NAKON BANJA LUKE

Svečana projekcija s ekipom filma "Praznik rada" Pjera Žalice večeras u Mostaru

Nakon Sarajeva, Banja Luke i večerašnjih projekcija u Mostaru, ekipa filma odlazi u ponedjeljak, 17. oktobra u Tuzlu

Projekcija filma u Banjoj Luci. Press – Obala Art Centar / Sarajevo Film Festival

A. O.

14.10.2022

Ekipa filma "Praznik rada", novog ostvarenja Pjera Žalice, večeras će pozdraviti publiku u Mostaru i to na projekcijama u 19 sati u CineStaru Mostar i u 20 sati u Cineplexx Plazi Mostar.

- Veliku radost ste nam učinili u večeras. Ne znam jesmo li vas rastužili, ali vi ste nas svojim dolaskom neopisivo obradovali jer mi film i radimo zbog ovoga – zbog publike u kinima. Znam da se film danas može gledati na raznim uređajima i to je lijepo, ali kino je jedino pravo mjesto za gledanje filma. Za nas je to praznik: kad vidimo da je postojao dobar razlog da napravimo film, posebno kada u publici vidim ovoliko mladih - rekao je Žalica nakon svečane projekcije filma u Banjoj Luci.

Ulaznice za sve projekcije u kinima širom BiH su u prodaji na blagajnama kina ili online, a termini projekcija su na web stranicama kina.

Distributer filma za BiH je Obala Art Centar iz Sarajeva.

Nakon Sarajeva, Banja Luke i večerašnjih projekcija u Mostaru, ekipa filma odlazi u ponedjeljak, 17. oktobra u Tuzlu, gdje je projekcija u 20 sati u CineStaru Tuzla, a u utorak, 18. oktobra u Zenicu – projekcija u CineStaru Zenica počinje u 20 sati.

Sinopsis: Nakon deset godina u Njemačkoj, Armin se u gluho doba noći vraća u Bosnu. Prvomajski su praznici, Armin se tek oženio i želi iznenaditi svoga oca Fudu, ali Fude nema kući. Komšija kaže: "Uhapsiše Fudu, ko zna zašto." U mahali nemir. Fudo da je zločinac?! Armin želi doznati istinu, a komšiluk proslaviti Praznik rada.

Uloge tumače: Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović, Adnan Goro.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.