KINO DISTRIBUCIJA

Ekipa filma "Praznik rada" Pjera Žalice pozdravila publiku u Mostaru

Nakon Sarajeva, Banje Luke i Mostara, ekipa filma u ponedjeljak, 17. oktobra odlazi u Tuzlu, gdje je projekcija u 20 sati u CineStaru Tuzla, a u utorak, 18. oktobra u Zenicu – projekcija u CineStaru Zenica počinje u 20 sati

Sa projekcije "Praznika rada" u Mostaru. Sarajevo Film Festival

N. Aj.

15.10.2022

Nakon Sarajeva i Banje Luke, ekipa novog filma Pjera Žalice "Praznik rada" pozdravila je publiku i u Mostaru. Svečane projekcije filma održane su u kinima CineStar i u Cineplexx Plazi Mostar.

Uz glumačku ekipu, producente, scenariste i reditelja Pjera Žalicu, na projekcijama u Mostaru su bili i muzičari iz Mostara Atila Aksoj i Goran Rebac, koji su sudjelovali u filmu. Publiku su pozdravili producenti Aida Huseinović i Rusmir Efendić, glumci Vedran Đekić, Dženita Imamović-Omerović, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Admir Glamočak i reditelj i scenarist filma Pjer Žalica.

Detalj iz filma "Praznik rada" - Avaz
Detalj iz filma "Praznik rada" - Avaz
Sa projekcije "Praznika rada" u Mostaru - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

- Sretan sam večeras u Mostaru i imam tremu jer je posebno uzbuđenje predstaviti film pred publikom. Hvala vam svima na dolasku jer smo ovo stvarno dugo čekali – susret s publikom u kino dvoranama. Znam da danas postoje razne mogućnosti za gledanje filma, ali najbolje mjesto za to je kino i uvijek nam je praznik vidjeti publiku u kinima. Mi smo film i radili zbog toga - rekao je Žalica u susretu s mostarskom publikom.

Ulaznice za sve projekcije u kinima širom BiH su u prodaji na blagajnama kina ili online, a termini projekcija su na web stranicama kina.

Distributer filma za BiH je Obala Art Centar iz Sarajeva.

Nakon Sarajeva, Banje Luke i Mostara, ekipa filma u ponedjeljak, 17. oktobra odlazi u Tuzlu, gdje je projekcija u 20 sati u CineStaru Tuzla, a u utorak, 18. oktobra u Zenicu – projekcija u CineStaru Zenica počinje u 20 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.