KO JE U TRENDINGU

Šta se sluša u našoj zemlji: U top 10 samo dva pjevača iz BiH, ostali iz Srbije

Prvi u bh. trendingu su Voyage i Elena s pjesmom „London“

Sanja Vučić. Instagram

Piše: N. Avdagić

19.10.2022

YouTube trending danas je jedan od najpouzdanijih pokazatelja popularnosti pjevača. U top 10 najslušanijih pjesama u Bosni i Hercegovini trenutno su uglavnom izvođači iz Srbije. Samo dvoje iz naše zemlje jučer je bilo među deset najslušanijih.


"Omađijala" trending

Prvi u bh. trendingu nalaze se Voyage i Elena s pjesmom „London“. Pjesma je za tri dana zabilježila 1,6 miliona pregleda. Njih dvoje su ovu saradnju dugo najavljivali, a njihovi fanovi su s nestrpljenjem čekali da pjesma bude objavljena. 

Na drugom mjestu je Sanja Vučić, nekadašnja članica grupe „Hurricane“, koja je prije tri sedmice objavila pjesmu i spot „Omađijan“. Pjesma do sada ima 10 miliona pregleda.

Miloš Stojković, poznatiji kao Henny, s pjesmom „Bratz“ nalazi se na trećem mjestu i ima 4,6 miliona pregleda. Pjesma je objavljena prije tri sedmice.

Slobodan Veljković Coby prije osam dana objavio je pjesmu „Kad svane“, koja bilježi već 1,4 miliona pregleda i na četvrtom je mjestu.

Nikolija Jovanović, kćerka Vesne Zmijanac, izdala je novu pjesmu prije dvije sedmice pod nazivom „Dodole“. Pjesma već ima 1,5 miliona pregleda i dospjela je na peto mjesto.

Šesta je Anđela Ignjatović, poznatija po nadimku Breskvica, pop i trep pjevačica, te influenserica. Njena pjesma „Balkanska“, koja je objavljena prije deset dana, do sada ima 1,2 miliona pregleda.

Inasov "Gigi"

Sveprisutniji producent i izvođač Popov predstavio je novu pjesmu „Miki Miku“. Objavljena je prije mjesec i ima 6,7 miliona pregleda. Do je dovoljno za sedmo mjesto.

Prvi bh. izvođač u trendingu je Inas Arnautović. Bh. reper s pjesmom „Gigi“, koja je objavljena prije mjesec, do sada ima 4,1 milion pregleda i nalazi se na osmom mjestu.


Voyage i Elena - Avaz
Mirza Selimović - Avaz
Slađa Allegro - Avaz
Nikolija - Avaz
Popov - Avaz
+2

Začelje liste

Deveti je pobjednik osme sezone „Zvezda Granda“ Mirza Selimović s pjesmom „Druga ti“, objavljenom prije nekoliko dana, a do sada ima 783 hiljade pregleda.

Slađa Allegro s pjesmom koju je objavila prije trinaest dana „Moj bivši“ bilježi 851 hiljadu pregleda i deseto mjesto u trendingu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.