REGIONALNA TURNEJA

Uoči rođendanskog spektakla "Indexi i prijatelji": Pogledajte atmosferu na prvoj probi, svirali su "Plimu"

Za rođendanski koncert u Sarajevu, koji će biti održan 25. oktobra u kultnom Domu mladih, vlada veliki interes

Sa probe u Zagrebu. Print Screen

Piše: L. S. R.

21.10.2022

Povodom 60. rođendana legendarnih „Indexa“ u regionalnim centrima bit će održano pet koncerata pod nazivom „Indexi i prijatelji“. Turneja počinje 23. oktobra u Ljubljani, u Cankarjevom domu, a dan kasnije na redu je gostovanje u zagrebačkom „Lisinskom“.

Za rođendanski koncert u rodnom gradu „Indexa“, koji će biti održan 25. oktobra u kultnom Domu mladih, vlada veliki interes.

Na koncu, 27. i 28. oktobra, koncerti su zakazani u Beogradu u MTS dvorani, odnosno Skoplju, u koncertnoj dvorani Filharmonije.


Koncertna proslava, uz neke od članova „Indexa“, okupit će sjajne izvođače: Branka Đurića Đuru, Harija Mata Harija, Dadu Topića, Nenu Belana, Zorana Predina, Dejana Cukića, Amela Ćurića, Nermina Puškara, Dinu Jelusića, Tamaru Todevsku, Željku Katavić-Pilj, Sašu Dragaša, Aidu Mušanović-Arsić, Tifinu kćerku Saru Vojičić, Alena Mustafića i druge.

Pratit će ih muzičari Fadil Redžić, Peco Petej, Neno Jurin, Sinan Alimanović, Vlado Pravdić i drugi.

Oni će izvoditi hitove „Indexa“, najdugovječnije i jedne od najznačajnijih bosanskohercegovačkih grupa, ali i jedne od najboljih ex-yu grupa, koja je žarila i palila od 1962. do 2001. godine.

„Balada“, „Bacila je sve niz rijeku“, „Da sam ja netko“, „Plima“, „Sanjam“ evergrini su koji se pjevaju i danas, kada više nema Davorina Popovića, Bode Kovačevića, Đorđa Kisića...

Uoči muzičkog spektakla muzičari, pod vodstvom producenta Tomislava Kašljevića, okupili su se u Zagrebu, gdje su održali i prvu probu. Otvorili su je legendarnom "Plimom".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.