KONCERT U LJUBLJANI

Večeras počinje turneja povodom 60. rođendana "Indexa": Zvijezde stigle sa svih strana

Svi se kao djeca radujemo toj priči, rekao je producent Tomislav Kašljević

Sa jedne od proba muzičara u zagrebačkom hotelu. Avaz

Piše: L. S. R.

23.10.2022

U Ljubljani, u Cankarjevom domu, večeras počinje turneja povodom 60. rođendana legendarne bh. grupe "Indexi". Sutra je na redu zagrebački "Lisinski", a u rodnom gradu „Indexa“, Sarajevu, rođendanski koncert bit će održan u utorak,  25. oktobra, u kultnom Domu mladih.

 Na koncu, 27. i 28. oktobra, koncerti su zakazani u Beogradu u MTS dvorani, odnosno Skoplju, u koncertnoj dvorani Filharmonije.Sa probe u zagrebačkom hotelu. Avaz

Koncertna proslava, uz neke od članova „Indexa“, okupit će sjajne izvođače koji su se okupili sa svih strana svijeta: Branka Đurića Đuru, Harija Mata Harija, Dadu Topića, Nenu Belana, Zorana Predina, Dejana Cukića, Amela Ćurića, Nermina Puškara, Dinu Jelusića, Tamaru Todevsku, Željku Katavić-Pilj, Sašu Dragaša, Aidu Mušanović-Arsić, Tifinu kćerku Saru Vojičić, Alena Mustafića i druge.


Pratit će ih muzičari Fadil Redžić, Peco Petej, Neno Jurin, Sinan Alimanović, Vlado Pravdić i drugi.

Oni će izvoditi hitove „Indexa“, najdugovječnije i jedne od najznačajnijih bosanskohercegovačkih grupa, ali i jedne od najboljih ex-yu grupa, koja je žarila i palila od 1962. do 2001. godine.


Producent projekta "Indexi i prijatelji" Tomislav Kašljevć ističe da je sve spremno za istinski muzički spektakl, a da ništa nije prepušteno slučaju pokazuju i probe koje se danima održavaju u jednom zagrebačkim hotelu.

- Što se izvođača tiče, idemo na kombinaciju iskustva i mladosti. Svi se kao djeca radujemo toj priči - poručio je Kašljević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.