MNOŠTVO KOMENTARA

Podrška za Kerima Čutunu nakon javnog priznanja da su on i njegova majka žrtve porodičnog nasilja: "To je muškarac, hvala ti u ime svih majki, sinova i kćeri"

Baš je zeznuto ovakvu ličnu retrospektivu napraviti, za*ebano je i teško do bola, napisala je Nadine Mičić

Piše: N. Aj.

25.10.2022

Kerim Čutuna. Robert Gaspert / Facebook

Kerim Čutuna, mladi bh. glumac, potresao je javnost svojom ispoviješću da su on i majka žrtve porodičnog nasilja od njegovog oca.

To je izazvalo lavinu komentara i riječi podrške mladom glumcu, te su mnogi izrazili ponos što je odlučio javno progovoriti i ukazati na ogroman problem.


Komentar Tarika Filipovića. Printscreen

Među onima koji su podržali Kerima su i brojne poznate ličnosti poput glumca i voditelja Tarika Filipovića, glumica Hasije Borić-Stojić i Nadine Mičić, Almira Kurta, Ane Babić, Saše Magazinovića...

- Kerime dragi, to je muškarac. A život je tek pred tobom - napisao je Tarik Filipović.

Komentari Nadine Mičić i Almira Kurta. Printscreen

Glumica Nadine Mičić mu je poručila:

- Baš je zeznuto ovakvu ličnu retrospektivu napraviti, za*ebano je i teško do bola. Sagledati stvoritelje mimo uloga roditelja, već kao ljude i prepoznati ih eventualno kao loše ili, evo, duboko nesretne je stepenica u životu koja te iskonski mijenja. Svaka ti čast na hrabrosti da se upustiš prvo u suočavanje sa sobom pa onda i sa svim ostalim. Sretno dalje!

Komentar Ane Babić. Printscreen

- Dragi Kerime, hvala ti u ime svih majki, sinova i kćeri koje su imale, imaju i još uvijek prolaze i proživljavaju porodično zlostavljanje. Budi hrabar i sretan što imaš majku. Znaj da niko ne zna grliti, ljubi, braniti, opraštati i voljeti kao majka - napisala je Ana Babić.

Komentar Hasije Borić-Stojić. Printscreen

Saša Magazinović, u znak podrške, Kerimu je u komentaru ostavio emotikon mišića, kao sinonim snage koju pokazuje.

Komentar Saše Magazinovića. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.