60 GODINA

Iza kulisa sarajevske proslave rođendana "Indexa": Pjevači iz restorana "pobjegli" na ćevape

Fadil Redžić svirao bolesnih leđa, Hari Mata Hari završio na infuziji

Izvođači pozdravljaju sarajevsku publiku. N. Ajnadžić

Piše: L. S. R.

27.10.2022

Zvjezdana ekipa pojačana mladim snagama u sastavu Branko Đurić Đuro, Hari Mata Hari, Zoran Predin, Neno Belan, Fadil Redžić, Muris Varajić, Nermin Puškar, Peco Petej, Dino Jelusić, Sara Vojičić, Amel Ćurić i brojni drugi jučer je napustila Sarajevo i krenula put Beograda, gdje je večeras na redu četvrti od pet koncerata koji se održavaju povodom 60. rođendana legendarne sarajevske grupe „Indexi“.


Rodni grad

Dom mladih je bio dupke pun. N. Ajnadžić

Muzičari predvođeni producentom Tomislavom Kašljevićem pribojavali su se reakcije izbirljive sarajevske publike, ali, sudeći prema reakcijama, preksinoć u Domu mladih za to nije bilo ni najmanjeg razloga.

Publika je na nogama i uz ovacije ispratila izvođače nakon sjajnog i emotivnog koncerta u rodnom gradu „Indexa“, a nakon posljednjeg tona publika je čekala pred bekstejdžom ne bi li se susrela s pjevačima i muzičarima.

Da je učesnicima ovaj koncert veoma važan, pokazuje i činjenica da je Fadil Redžić svirao bolesnih leđa pa je na bini morao sjediti, Hari Mata Hari borio se s virozom pa je tako u Zagrebu, dan prije koncerta u Sarajevu, završio na infuziji.


Uživanje na Baščaršiji

Svim učesnicima koncerta u Sarajevu je bio organiziran ručak u jednom prestižnom restoranu, no većina njih „pobjegla“ je na ćevape na Baščaršiju. U popularnom bosanskom jelu, kako saznajemo, posebno je uživala mlada zvijezda Dino Jelusić.


Amel Ćurić konkurencija Đuri

U autobusu kojim izvođači putuju od grada do grada posebno je zanimljivo. Đuro, kao vrhunski komičar, vodi glavnu riječ, ali mu, kako doznajemo, ozbiljna konkurencija postaje Amel Ćurić, koji svojom energijom i smislom za humor zabavlja kolege.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.