DŽEJMS MIDLTON

Brat buduće kraljice ne prestaje sramotiti porodicu: Palača zgrožena potezom kojim je osramotio ženu važnu Elizabeti II.

Sada je ponovno šokirao javnost – nazvavši svoju novu mezimicu po praunuci kraljice Elizabete, Isli Filips

Džejms Midlton. Instagram

H. J. I.

31.10.2022

Džejms Midlton (James Middleton) je najmlađe od troje Midlton djece. Naime, on je mlađi brat Pipe (Pippa) i Kejt Midlton (Kate Middleton), supruge princa Vilijama (William) i buduće kraljice Velike Britanije, a znan je i kao "crna ovca" svoje inače jako uzorne porodice. Sada je ponovno šokirao javnost – nazvavši svoju novu mezimicu po praunuci kraljice Elizabete, Isli Filips (Philips).

Naime, Džejms se bavi uzgojem pasa te je upravo u svoju pseću "porodicu" dodao još jednog psića, zlatnu retrivericu Islu. Inače Džejms ima čak sedam pasa, a ovog ljeta jedna njegova kujica donijela je na svijet i leglo od osam štenaca. Tako se pohvalio fotografijom svoje supruge, Alize Tevenet (Alizee Thevenet), koja je pozirala s novim članom porodice te je u opis fotografije napisao "Moje zlatne djevojke".

Malena slatka Isla je tako potomak Džejmsove kujice Mabel, a on je objasnio kako joj je to ime dao kako bi odao počast škotskim korijenima njezinih predaka, no izvori bliski Bakingemskoj palači tvrde da ostatak kraljevske porodice nije pretjerano oduševljen idejom da se jedan običan pas zove istim imenom kao i praunuka kraljice Elizabete. Podsjetimo se, Isla Filips je unuka princeze Ane i kćerka njenog sina Pitera Filipsa (Peter Philips).

Bakingemska palača je navodno ovim Džejmsovim potezom pomalo uvrijeđena, ali ne mogu ništa službeno učiniti jer brat Kejt Midlton formalno nije član kraljevske porodice već bliži srodnik jedne od članica, pa makar ona bila i buduća kraljica, pa se na njega kraljevska pravila ne odnose.

Inače, ovo nije prvi puta da je Džejms završio na stubu srama zbog svojih poteza. On slovi za ekscentrika sklonog lošim poslovnim potezima. Naime, Džejms Midlton već više godina za redom bilježi gubitke u svojoj kompaniji Nice Group London Limited koju je osnovao 2011. Riječ je o kompaniji koja se bavi izradom torti i kolača, ali nikako ne uspijeva ostvariti profit. Neprestano je u minusu, a duguje i vjerovnicima zbog čega se u jednom trenu našao na rubu bankrota, a navodno ga je iz "škripca" spasila sestra Pipa.

Džejms je u braku od prošle godine, a oženio se u najvećoj tajnosti s dugogodišnjom djevojkom  Alize Tevenet (33) na intimnoj ceremoniji u Francuskoj, a britanski mediji odmah su se počeli raspitivati ko je ljepotica koja je osvojila njegovo srce.

33-godišnja Alize već nekoliko godina živi i radi u Londonu, gdje je postala i direktorica jedne tehnološke kompanije. Kćer je penzionisanog  diplomata Žana Gabrijela Teveneta (Jeana-Gabriel Thevenet), a bliska je s oba roditelja. Upravo njen otac je nedavno ponosno medijima rekao kako je njegova kćerka jako sretna sa svojim dečkom, o kojem ima samo riječi hvale.

- Alize je jako sretna u vezi s Džejmsom, jako su zaljubljeni. On je pravi šarmer i jako mi je drag - rekao je Žan Gabrijel za britanski Daily Mail prije tri godine kada se pojavila informacija da brat vojvotkinje od Kembridža ljubi francusku ljepoticu.

Džejms Midlton medijima je ispričao i kako su se upoznali, a za sve je očito bio zaslužan upravo pas! Kujica je šetala terasom kafića u kojem je bila Alize te je djevojka mislila da je on konobar kada joj se došao ispričati za psa koji se oko nje motao, a upravo taj trenutak bio je presudan da se odmah zaljubi u Francuskinju.

Svoju vezu su godinu dana uspijevali sakriti od javnosti, a prvi put su se u javnosti zajedno pojavili na vjenčanju Lejdi Gabrijele Vindzor (Lady Gabrielle Windsor) i Tomasa Kingstona (Thomass Kingston) 2019. O privatnim detaljima i dalje mudro šute, a javnost o njihovoj vezi doznaje sve tek na kapaljku.

Alize Tevenet inače je u Briselu završila preddiplomski studij ekonomije i računovodstva, nakon čega je u Londonu magistrirala investicije i finansije. Odrasla je u Francuskoj, no zbog prirode posla svog oca često se s porodicom  selila, a živjela je u svim krajevima svijeta, od Čilea do Indinezije. Tečno priča engleski i španski, a obožava jedrenje te gaji ljubav prema psima baš poput svog supruga Džejmsa.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.