IMAO 28 GODINA

Reper Takeoff ubijen u Hjustonu: Upucan kod kuglane, ostao mrtav na licu mjesta

Bio član grupe "Migos", jedne od najutjecajnijih grupa svoje generacije

Reper Takeoff. Richard Shotwell / Richard Shotwell / Invision / AP

N. Aj. / BBC

1.11.2022

Reper Takeoff, iz benda "Migos" koji je na vrhu top lista, upucan je i ubijen u Hjustonu, javljaju američki mediji.

Policija je za magazin "Variety" rekla da je reper ubijen u kuglani u kojoj je bio sa svojim ujakom i kolegom iz benda Quavoom u utorak ujutro.

Njegovo pravo ime bilo je Kiršnik Kari Bal (Kirshnik Khari Ball), a imao je 28 godina.

"Migosi" su bili jedna od najutjecajnijih grupa svoje generacije.

Bend, koji se razišao ranije ove godine, postigao je nekoliko međunarodnih hitova uključujući "Bad and Boujee", "Versace" i "Walk It Talk It".

Pucnjava se dogodila oko 2:30 po tamošnjem vremenu na balkonu ispred dvorane "810 Billiards and Bowling Alley" u Hjustonu.


Policija je saopćila da je 40 do 50 gostiju bilo na privatnoj zabavi, kada je neko počeo da puca. Čuvari na tom području čuli su pucnje, ali nisu vidjeli ko je otvorio vatru.

Kada su stigli, policajci su rekli da su locirali veliku gomilu i muškarca sa ranom od metka u glavi ili vratu. Proglašen je mrtvim na mjestu događaja.

Takeoff je ranije na Instagramu objavio svoje fotografije u kuglani. Činilo se da slike mjesta zločina koje su podijeljene na društvenim mrežama prikazuju muškarca u sličnoj odjeći kako leži na zemlji.

Izvještaji da je Quavo također povrijeđen u incidentu nisu potvrđeni. Policija je saopćila da su još dvije žrtve privatnim vozilima odvezene u bolnicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.