REDITELJ MIRZA BEGOVIĆ

Premijerno prikazan bh. film "Amanet" u Sarajevu: U redovnoj kinodistrubuciji od 3. novembra

Pretpremijerno prikazivanje film "Amanet" imao je 16. avgusta 2022. godine na otvaranju 2. međunarodnog Festivala kulture u Busovači

Piše: N. N.

1.11.2022

Sa večerašnje projekcije u Sarajevu. N. Novaković

Film "Amanet" prikazan je premijerno u kinu Cineplexx u Sarajevu. Ekipa filma nagrađena je aplauzima, a publika je istinski uživala u emotivnoj priči.

Režiju za film potpisuje Mirza Begović, a scenarij Nijaz Begović i Mirza Begović.

Reditelj Mirza Begović je ranije kazao da je ovaj film ustvari ispunjene njegovog dječačkog sna kojeg s velikim oduševljenjem predstavlja bh. publici kao relaksaciju i bijeg od današnjeg vremena u vrijeme kada su se njegovale istinske vrijednosti.

U filmu glume Zlatan Školjić, Iva Filipović, Nusmir Muharemović, Faketa Salihbegović-Avdagić, Adem Smailhodžić, Irfan Kasumović, Mugdim Avdagić, Emina Muftić, Sabina Kulenović, Faik Salihbegović, Dževad Hasanbegović, Emrah Halilović, Tihana Miličević, Almir Nakić, Lamija Muminović i drugi.

Sa večerašnje projekcije u Sarajevu. N. Novaković

Priča počinje u malom selu u srednjoj Bosni 1989. godine kada se Asad, momak od 25 godina, vraća sa školovanja u želji da se oženi svojom ljubavi iz djetinjstva. Ne znajući da njegov sin već ima bračne planove, otac Agan, dogovara brak svog sina s ocem druge djevojke koju Asad i ne poznaje. Nakon iznenadne očeve smrti cijelo selo počinje podsjećati Asada na njegov amanet ocu, a do tada dosadna svakodnevnica u selu, postaje dinamično i komično razotkrivanje svih likova i njihovih individualnih priča.

Podsjećamo, pretpremijerno prikazivanje film "Amanet" imao je 16. avgusta 2022. godine na otvaranju 2. međunarodnog Festivala kulture u Busovači gdje se okupio veliki broj posjetilaca.

U kinodistribuciji širom Bosne i Hercegovine bit će od 3. novembra.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.