AUDIO-VIZUELNI ŠOU

Dino Merlin drugi vikend zaredom oduševio hiljade posjetilaca u Švedskoj rasprodanim koncertom u Helsingborg Areni

Uz nevjerovatnu atmosferu ovaj umjetnik još jednom je pokazao koliko čvrstu vezu ima sa svojom publikom, koja je ovacijama nagradila dvoiposatni koncertni spektakl muzičkog čarobnjaka

Neponovljivi Dino Merlin. Dino Soldin

N. Aj.

8.11.2022

Nakon što je na početku novembra turneju po sjeveru Evrope otvorio koncertom u dvorani Annexet / Avicii Arena u Štokholmu, audio-vizuelni šou Dine Merlina drugi vikend zaredom oduševio je na hiljade posjetilaca u Švedskoj, ovog puta u rasprodanoj dvorani Helsingborg Arena.

Uz nevjerovatnu atmosferu ovaj umjetnik još jednom je pokazao koliko čvrstu vezu ima sa svojom publikom, koja je ovacijama nagradila dvoiposatni koncertni spektakl Čarobnjaka.

Osvježena set lista i neponovljiva scenska energija ovog umjetnika spaja generacije, a sudeći po reakcijama publike neki od najnovijih singlova “Jedan dan, jedna noć", i "Krive karte" nakon kratkog perioda sada već čvrsto stoje rame uz rame s nekim od najvećih hitova i evergrina iz njegove karijere koja uspješno traje skoro 40 godina.

Dvoiposatni koncertni spektakl Čarobnjaka - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Sljedećeg vikenda publiku očekuje koncert u dvorani u Geteburgu, a zanimljivo je da sredinom ovog mjeseca Dino Merlin priprema i prvi veliki koncert u Italiji u Zoppas Areni u kojoj su nastupala imena poput Brajana Adamsa (Bryan Adams), Đovanoti (Jovanotti), Ticijano Fero (Tiziano Ferro) i mnogih drugih.

Početkom decembra ga publika očekuje u rasprodanoj Areni Varaždin nakon čega 10. decembra slijedi veliki koncert u bečkom Wiener Stadthalle, najvećoj dvorani u Austriji, dok je kraj godine rezervisan za nezaboravan ulazak u novu 2023. godinu u Rixos Premium Dubrovnik.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.