KISS THE FUTURE

Miss opkoljenog Sarajeva na vijest da Mat Dejmon i Ben Aflek produciraju film o ratu u BiH: "Dže su pare"

Kultna je fotografija na kojoj bh. ljepotice, među njima i Inela Nogić, drže transparent sa natpisom "Don't let them kill us" (Ne dajte im da nas ubiju)

Inela Nogić. Amel Emric / The Associated Press

Piše: N. Aj.

9.11.2022

Vijest da su holivudske zvijezde Mat Dejmon (Matt Damon) i Ben Aflek (Affleck) producirale film Bona Voksa (Vox), frontmena grupe U2, o sudjelovanju ovog benda u ratu u BiH pod nazivom "Kiss the Future", odjeknula je medijima, kako u našoj državi, tako i u regionu, ali i svijetu.

Film će pokriti satelitski nastup grupe U2 1993. godine u Sarajevu, tokom najmračnijih dana rata u Bosni i Hercegovini, te koncert uživo 1997. godine, nakon završetka rata.

Upravo te 1993. godine Inela Nogić proglašena je misicom opkoljenog Sarajeva. U jeku agresije na BiH dok su granate svakodnevno padale na glavni grad.

Objava Inele Nogić. Printscreen/Facebook

Ona je na svom Facebook profilu podijelila jednu od objava na društvenim mrežama koja se tiče filma "Kiss the Future". Kako se vidi, uz vijest o ostvarenju "Kiss the Future" objavljena je fotografija sa održanog izbora za Miss opkoljenog Sarajeva 1993. godine, na kojoj je i Inela Nogić. To je kultna fotografija na kojoj bh. ljepotice drže transparent sa natpisom "Don't let them kill us" (Ne dajte im da nas ubiju).

Nogić je uz printscreen ove objave napisala:

- Dže su pare!? Shou mi d mani!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.