EKSKLUZIVNO

Aca Lukas za "Avaz": Pjesmu „Maneken za štetu“ sarajevska publika prva će čuti

Lukas sutra stiže u Sarajevo gdje će održati, prema svemu sudeći, spektakularan koncert u Olimpijskoj dvorani Zetra

Aca Lukas. Hype produkcija

Nerma Ajnadžić
Piše: N. Ajnadžić

11.11.2022

Ime Aleksandar Vuksanović decenijama je prisutno na muzičkoj sceni, a ipak mnogo je prepoznatljivije Aca Lukas. Čovjek koji je izgradio takvu karijeru da čak i da nikada više ništa novo ne snimi, može „živjeti od stare slave“.

Publika kao statisti

Ali to se neće desiti. Osim što često radi nove pjesme, uveliko se realizira projekt „Kafana na Balkanu“ u okviru kojeg se snima i film i serija o životu Lukasa.

Ustvari, o jednom vremenu, kako je sam pjevač u više navrata istakao.

Aca Lukas 12. novembra stiže u Sarajevu gdje će održati, prema svemu sudeći, spektakularan koncert u Olimpijskoj dvorani Zetra. Izvest će hitove koji su i danas aktuelni, iako su decenijama stari, ali i novije numere.

- Jedva čekam, ne mogu da dočekam. Posebno što je u Beogradu bila tako dobra energija i jedva čekam da počne koncert u Zetri jer mislim da će biti još bolji – kazao je Lukas za „Avaz“.

On je 3. novembra proslavio 54. rođendan zajedno s publikom u beogradskoj Areni. I tada, a isto je planirano i za Sarajevo, gost koncerta bila je ekipa koja radi „Kafanu na Balkanu“ te je Lukas otkrio da se njegov lik, kojeg utjelovljuje Mladen Sovilj, zove Peđa.

Zetra će biti i kao filmski set, jer će se tu snimati kadrovi za film i seriju.

- Ekipa filma i produkcija bit će na bini sa mnom. Jedan dio koncerta bit će sniman. A, evo, mogu najaviti da svi koji dođu, bit će statisti u filmu – kroz smijeh nam je rekao Lukas.

Pisana za njega

Publika u Sarajevu će imati priliku i prvi put čuti najnoviju pjesmu koja još nije ugledala svjetlost dana „Maneken za štetu“, kako ekskluzivno saznaje „Dnevni avaz“. Pjesma je snimljena za potrebe projekta „Kafana na Balkanu“, a govori o životu pjevača. Ipak, nije autobiografska.

- Aca sada radi ove nove pjesme. Jedna će izaći do Nove godine, a jednu sprema za film koja se zove ''Maneken za štetu''. Braja je pisao ovu pjesmu, i tekst i muziku, a Saša Nikolić je radio aranžman. To je jedna pjesma koja na šaljiv način opisuje Lukasov život, ali mislim da će se dopasti ljudima – ekskluzivno za „Avaz“ je otkrio Saša Mirković, Lukasov menadžer i vlasnik „Hype“ produkcije.

Lukas nam je potvrdio da će „Maneken za štetu“ biti svojevrsna zaštitna pjesma projekta.

- A vi u Sarajevu ćete prvi put da je čujete – istakao je Lukas.

Nemoj mene o željama

S obzirom na to da je nedavno proslavio rođendan, Lukasa smo pitali o njegovim željama.

- Nemoj to mene da pitaš, znaš da ja nikad nisam to... Ma, neka je dobro svima, danas.

Eto, to želim – rekao je pjevač.

Aca Lukas. Hype produkcija

Bez gostiju

- Mnogo nam je drago što je Sarajevo s Lukasom i uz Lukasa. Publiku očekuje izuzetna produkcija, odlično ozvučenje, rasvjeta... To sve stiže iz Beograda. Lukas stiže u subotu, 12. novembra, a tehnička oprema nešto ranije. Što se tiče gostiju, nema ih. Aca Lukas je sam pred publikom. Jedini gosti su mu glumci i filmska ekipa filma ''Kafana na Balkanu''. Aca ima sasvim dovoljno repertoara i njegova publika voli da on pjeva, tako da oni dolaze zbog njega, bit će na stejdžu s „Folk House Bendom“ – kazao je Saša Mirković.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.