PROTIV NASILJA

Milica Pavlović se oglasila povodom maltretiranja profesorice: Je l' je moguće da je lijepo ponašanje postalo "aut"

Nisam smjela da pomislim, da kažem nešto loše profesoru, učitelju, a kamoli da ih maltertiram - istakla je pjevačica na svom Instagram profilu

Milica Pavlović. Instagram

N. A.

19.11.2022

Nasilje u školama otelo se kontroli, o čemu svjedoči snimak iz Tehničke škole u Trsteniku na kom se učenici iživljavaju nad profesoricom, kojoj su izmakli stolicu i telefonom zabilježili kako pada.

Povodom ovog slučaja koji je potresao javnost, putem Instagram storija oglasila se i pjevačica Milica Pavlović.

- Po drugi put sam gledala snimak maltretiranja nastavnice iz Trstenika. Ljudi gdje ide ovaj svijet? Šta se dešava meni stvarno nije jasno - rekla je Pavlović, da dodala:

- Da ženi koja je veliki dio svog života posvetila tome da nauči materiju koju će prenijeti učenicima, da je maltretiraju, i da joj se smiju na ovakav način. Kao ženu i kao nastavnicu, kao nečiju majku, sestru, tetku i ruše joj kredibilitet, ugled, i šta je vrhunac svega, ostali učenici tog razreda sve to samo gledaju.


- Šta je sa njihovim roditeljima, šta je sa direktorom škole, šta je sa svima nama ljudi? Nisam smjela da pomislim, da kažem nešto loše profesoru, učitelju, a kamoli da ih maltertiram - istakla je pjevačica na svom Instagram profilu, pa dodala:

- Šta se tu desilo? Je l' je moguće da je lijepo ponašanje postalo "aut", a nasilje, ružno ponašanje, nevaspitanje postalo je nešto što je okej. Strašno, dotakli smo dno - zaključila je Pavlović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.