OGLASIO SE NA FACEBOOKU

Hasan Dudić slavi drugi rođendan: Prije 44 godine preživio sam kliničku smrt

Pjevač je svojevremeno tvrdio da su ga ljekari jedva spasli nakon što mu je pozlilo zbog jake alergije i gušenja sumporom

Hasan Dudić. Facebook

N. A.

25.11.2022

Pjevač Hasan Dudić poznat je po svojim hitovima i prijateljstvima sa estrade koja traju godinama. Iako je već decenijama prisutan na muzičkom nebu, neke detalje o njemu ipak malo ko je znao.

- Moj drugi rođendan je 24. novembra. Na taj dan prije 44 godine preživio sam kliničku smrt u armiji u Bohinskoj Beli. Tako da tog dana slavim 44. rođendan. Hvala dragom Bogu, živjeli dobri ljudi - napisao je Dudić na Facebooku, a mnogi su mu poželjeli još mnogo godina dobrog zdravlja.


Podsjetimo, pjevač je svojevremeno tvrdio da su ga ljekari jedva spasli nakon što mu je pozlilo zbog jake alergije i gušenja sumporom u jednoj vojvođanskoj banji.

- Otišao sam u banju na liječenje, pošto sam bio brutalno napadnut i imam ozbiljne zdravstvene posljedice. Međutim, tamo je veliko isparavanje sumpora, a ja imam jake alergije. Pet puta sam se gušio tokom spavanja i žalio sam se doktoru da mi nije dobro, ali on je mislio da su to obične reakcije na liječenje. U nedjelju, negdje oko dva sata po podne, naglo mi je pozlilo. Od posljedica gušenja jezik mi se zadebljao i pao mi je mrak na oči. Od tad se ničega ne sjećam, samo su mi rekli da sam imao kliničku smrt i da su me jedva povratili. Kada sam čuo koliko je ozbiljna situacija, zahtijevao sam da se čujem sa doktorima iz Beograda koji me liječe. Oni su odmah rekli da je alarmantno i da moraju odmah da me prebace u Beograd. I dalje se ne osjećam dobro, teško govorim i imam nesvjestice, ali nadam se da će sve biti u redu - rekao je tada Dudić za "Kurir".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.