SUTRA U DOMU MLADIH

Otvaranje "Ex-Yu Rock Centra" u Sarajevu: Šokiraš me majke mi

Druga izložba, povodom 40. godišnjice albuma "Odbrana i poslednji dani" grupe "Idoli", bit će otvorena sredinom decembra

Sutra otvaranje izlože. Plakat izložbe

L. S. R.

28.11.2022

Skoro 200 originalnih artefakata biće izloženo na otvaranju "Ex-Yu Rock Centra" sutra u Domu mladih na Skenderiji, u prostoru bivšeg "Kaktusa". Pored suvenira, fotografija, audio i video eksponata, bogati opisi muzičke i rok kulture će oživjeti pjesme i umjetnike posjetiocima iz Sarajeva i šire.

"Ex-Yu Rock Centar" ima za cilj da predstavi historiju i budućnost Ex-Yu roka kroz savremeni objekat koji će biti u potpunosti otvoren 2024. godine. Planirano je nekoliko izložbi koje će biti realizovane tokom 2023. godine.

- Prva faza se sastoji od dvije izložbe. Prvo otvaranje izložbe 29. novembra nosi naziv „Šokiraš me majke mi!“ i pokriva zlatno doba sarajevske scene – uključujući korijene roka, popa i živopisnu demo scenu. Druga izložba, povodom 40. godišnjice albuma "Odbrana i poslednji dani" grupe "Idoli", bit će otvorena sredinom decembra.


Logo "Ex-Yu Rock Centra". Promo

Prva faza će trajati do kraja januara, a radno vrijeme će biti istaknuto na kanalima društvenih mreža EYRS-a. Ulaznice su 10 KM za odrasle, 5 KM za studente i besplatne za djecu do 7 godina (u pratnji roditelja/staratelja) - poručuju iz Udruženja "Ex-Yu Rock Society".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.