OMILJENO LICE HOLIVUDA

Tom Henks u ekranizaciji svjetskog bestselera: "Čovjek zvan Otto" uskoro u bh. kinima

Upravo objavljeni trailer dočarava nam svakodnevicu Ota Hendersona, kojeg igra Tom Henks, udovca i čangrizavca koji budno pazi na red i disciplinu u svom susjedstvu

Tom Henks igra Ota. Promo

N. Aj.

28.11.2022

Dvostruki Oskarovac Tom Henks (Hanks) ponovo u filmu sa životnom pričom, koji ima pretenzije prema nagradama Američke filmske akademije, početkom 2023. godine i u bh. kinima.

Nema sumnje da je Tom Henks jedno od najomiljenijih lica Holivuda. Kroz svoju 45-godišnju karijeru osvojio je dvije nagrade Oskar te je opšte poznato da je jedna od najuspješnijih filmskih zvijezda u historiji. "Forest Gump", "Philadelphia", "Terminal" i "Brodolom života" samo su neki od filmova koji su Henksa obilježili kao glumca za velike uloge i scene koje možemo prepoznati iz naše svakodnevice. 

Upravo takav film s Henksom dolazi nam početkom iduće godine pod imenom "Čovjek zvan Otto". Naime, radi se o ekranizaciji bestselera New York Timesa "Čovjek zvan Ove". Ta novela švedskog autora Fredrika Bakmana (Backmana) već ima svoju domicilnu ekranizaciju koja je u SAD-u bila strani film s najvećom zaradom u 2016. te ostvarila 2 nominacije za Oskara.

Upravo objavljeni trailer dočarava nam svakodnevicu Ota Hendersona (Otto), kojeg igra Tom Henks, udovca i čangrizavca koji budno pazi na red i disciplinu u svom susjedstvu. Međutim, to ipak više liči na kritiziranje i osuđivanje ogorčenih susjeda. Ali, njegova siva rutina okrenut će se naglavačke kada u susjedstvo doseli temperamentna mlada porodica. Oto tek tada može vidjeti šta se dogodi kada život prihvati takav kakav jest.

U ovoj komediji, osim Henksa, glumačku postavu još čine Mariana Trevinjo (Trevino), Rejčl Keler (Rachel Keller) i Manuel Garsija-Rulfo (Garcia). Rediteljski dio posla pripao je Marku Gorsteru (Marc), s scenario je, prema knjizi, napisao Dejvid Mage (David Magee) koji je stekao nominaciju za Oskara s filmovima "Pijev život" i "San za životom" J.M. Barija (Barri). Svakako valja spomenuti kako je u producentskoj ekipi i sam Henks što će sigurno pozitivno utjecati na ukupan dojam ovoga filma.

Knjiga "Čovjek zvan Ove", kao broj 1 New York Timesa, prodana je u više od 3 miliona kopija a čitaoci širom svijeta imaju samo riječi hvale za ovu životnu dramu s elementima humora. Stoga, i čitateljska i kino publika nestrpljivo iščekuju početak iduće godine kada film "Čovjek zvan Otto" stiže u kina. A Tom Henks i filmovi sa životnom pričom su uvijek prava "poslastica" i iskustvo koje svaki put oduševljava i publiku i kritiku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.