JEDAN OD 4 ASA

Muzička legenda Vlado Kalember za „Avaz“: Puno puta sam bio nesretno zaljubljen

Dugo sam bio nesretan zbog francuske glumice Katrin Danev

Vlado Kalember. Instagram

Piše: N. Avdagić

28.11.2022

Legendarni Vlado Kalember (69) još od vremena „Srebrenih krila“ važi za pjevača koji od šale slama ženska srca.

Žario je i palio muzičkom scenom dugo vremena a i dan-danas ima veliki broj fanova, a hitovi „O, Ana“, „Ja nisam kockar“, „Sanjar, lutalica“, „Vino na usnama“ ... odavno su evergrini. 

Novi album

Mada „Srebrena krila“ nisu potpuna prošlost, Kalember ne miruje. On je u intervjuu za „Avaz“ govorio o muzičkim planovima.

- Trenutno s grupom „4 Asa“ radimo veliki album mnogo pjesama i gostiju. Neki od gostiju iz regiona su Hanka Paldum, Halid Muslimović, Branko Đurić Đuro, Zoran Predin, onda ekipa iz „Parnog valjka“... Manje više tu će biti nekako sva naša generacija s kojima se znamo dosta dugo vremena. Teško mi je o tome pričati jer ih ima jako puno a ne želim da nekoga zaboravim, i naravno da ćemo doći u Sarajevo kada završimo album – govori Kalember.

Prije nekoliko dana „4 asa“ objavila su singl  “Popij nešto” nakon  “Tamo di su palme”.

Ovo je njihov drugi službeni singl s nadolazećeg albuma. Zanimljivo je da je ovu pjesmu poznati hitmejker Nenad Ninčević napisao još prije četiri godine, prije pandemije, potresa i rata u Ukrajini, ali pokazalo se da je njena tema itekako aktuelna.

Pjesma ima i univerzalnu poruku, sve prolazi brzo i zato treba iskoristiti svaki trenutak.

 

 Vlado Kalember muziku je komponirao za „Srebrena krila“, no, upravo mu je Ninčević skrenuo pažnju da je ona idealna za „4 asa“.

„4 Asa“ i Hanka Paldum. Instagram

Kolateralni dobitnici

Iza njega je brak s Anom Rucner u kojem je dobio sina. On je sada slobodan, i još uvijek je tiha patnja mnogih žena.

- Meni je to uvijek pomalo onako simpatično više nego što je to stvarno istinito. Uvijek mi se činilo da su to drugi imali puno sreće u ljubavi nego ja. To je nekako bilo vrijeme idolatrije, vrijeme kada curice iz osnovne i srednje škole su jednostavno morale imati nekoga ko je njima kao cool frajer. U to vrijeme su uglavnom bili popularni nekakvi pjevači i to je bilo i vrijeme postera. Smatram da smo mi bili kolateralni dobitnici tog vremena, za razliku od danas kada toga više nema – smatra Kalember.

Također nam je i kazao:

- Puno puta sam bio nesretno zaljubljen. Jedna je živjela blizu mene, a onda sam dugo bio nesretan u ljubavi zbog francuske glumice Katrin Danev i tako se nanizalo.

Fanovi kao duhovi

- Kada se danas priča o takozvanim fanovima, to zapravo već jako dugo ne postoji. Meni to pomalo liči na onu priču o duhovima, svi pričaju o njima a niko ih nije vidio – smatra Kalember.


Na snimanju Marko Duvnjak ( bubnjevi ) ,Igor Matković (klavijature), Hrvoje Grčević ( snimatelj , aranžer ) Jurica Pađen , Zoran Predin , Alen Islamović , Ana Rucner i Vlado Kalember. Instagram

Tip idealne žene

Na upit o idealnoj ženi, Kalember nam je odgovorio:

- Rekao bih da idealne ženu ne biraju oči nego srce.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.