PALA ZADNJA KLAPA

"Avaz" na setu filma "Efekat leptira": Za petnaest dana napravili dobar film

Reditelj Admir Buljugić kaže da je inspirisan pojavama u društvu

Sa snimanja filma. N. AVDAGIĆ

Piše: N. Avdagić

30.11.2022

U Sarajevu je danas pala zadnja klapa filma "Efekat leptira", u režiji Admira Buljugića. Ekipa "Avaza" je prisustvovala snimanju i zatekla glumce Mirvada Kurića, Damira Mahmutovića i Sašu Oručevića na setu.

- Ovo je niskobudžetni film, morali smo ga snimiti za petnaest dana, danas je zadnji dan snimanja. Mogu pohvaliti cijelu ekipu da smo uspjeli sve po planu da snimimo. Ovo je mali film, ili film za moju dušu. Ja kao reditelj sam zadovoljan 95 posto sa materijalom koji smo snimili. Bilo je puno i kišovitih dana pa nam je to bio mali stres ali nosili smo se s tim dobro - izjavio je reditelj Buljugić.



Ideja za film

Reditelj je inspirisan pojavama u društvu i ukratko je objasnio radnju filma.

- Kada trojica prijatelja i bivših saboraca saznaju da je banka oduzela porodičnu kuću ženi od njihovog preminulog prijatelja i saborca, odlučuju da opljačkaju banku i da s tim parama odu na javnu licitaciju i otkupe tu kuću. 

Sa snimanja filma - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Uloge glumaca

Glavne uloge u filmu iznijeli su Mirvad Kurić, Damir Mahmutović i Saša Oručevića. Za "Avaz", Mirvad Kurić je podijelio svoje utiske za vrijeme snimanja filma. 

Mirvad Kurić nam je rekao da je uspio naći termin da snimi ovaj film.

- Meni je stvarno bilo jako lijepo, porodična je atmosfera, reditelj je odličan. Mislim da smo napravili dobar posao, kada je riječ o radu cijele ekipe ja sam jako zadovoljan. Bio je jači tempo snimanja, ali nekada to ima svojih prednosti jer ja sam morao da ga snimim za petnaest dana zbog drugih obaveza. Priča govori o empatiji, našoj savjesti, šta smo sve spremi uraditi da bi oprali savjest i kako nekada mala laž vam promijeni život. Siguran sam da će biti gledam film i da će publika voljeti ovaj film.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.