25 GODINA OD PRVOG ALBUMA

Sarajevski bend "Konvoj" nastupa u kultnoj "Slogi" krajem decembra

"Konvoj" je zvanično nastao 1988. godine kao bend prijatelja, a njihov album prvijenac "Sa vremenom" izašao je početkom 1997. godine

N. Aj.

2.12.2022

Bend "Konvoj". Promo

Bend "Konvoj" slavi 25. godina od objavljivanja svog prvog studijskog albuma "Sa vremenom" koncertom u Cinemas clubu "Sloga", 29. decembra 2022. Nakon samo mjesec od objave koncerta "Konvoj live 2022" snimljenog u cik zore na Žutoj tabiji, vrijeme je za pravu muzičku poslasticu za kraj godine, satkane od najvećih hitova njihove dosadašnje karijere.

- Nedavno smo objavili live album sa malo drugačijim aranžmanima pjesama, koje će publika moći poslušati na koncertu u "Slogi". Mnogo je historije utkano u protekle dvije i po decenije, a ovim koncertom želimo da u slavljeničkoj atmosferi ispratimo jednu epohu i najavimo novu eru "Konvoja" koju ćete uskoro poslušati - poručili su članovi benda "Konvoj".

"Konvoj" je zvanično nastao 1988. godine kao bend prijatelja, a njihov album prvijenac "Sa vremenom" izašao je početkom 1997. godine. U proljeće iste godine, "Konvoj" je organizirao turneju u 17 gradova u Bosni i Hercegovini, a album "Sa vremenom" osvojio je prva mjesta na svim domaćim top listama. Tokom dosadašnje karijere, "Konvoj" je objavio pet studijskih i jedan live album.

Više informacija o cijenama ulaznica će biti dostupno uskoro putem platforme www.kupikartu.ba, kao i na njihovim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.