HOLIVUDSKI GLUMAC

Kijanu Rivs naredne godine dolazi u Srbiju

On je koscenarista stripa na koji je Srbija otkupila prava, prva poslije Sjedinjenih Američkih Država, što je glumca oduševilo

Rivs: Ima prijatelja s Balkana. Instagram

E. Ć.

3.12.2022

Popularni holivudski glumac Kijanu Rivs (Keanu Reeves) početkom naredne godine dolazi u Beograd, da bi se sreo sa ljubiteljima njegovog strip serijala "BRZRKR". 

Glumac koji je slavu stekao u filmu "Matrix" i "John Wick". Inače, on je koscenarista stripa na koji je Srbija otkupila prava, prva poslije Sjedinjenih Američkih Država, što je glumca oduševilo, piše Kurir.

Kijanu je čuo lijepe riječi od kolega koji su snimali u našoj zemlji. Osim toga, ima nekoliko prijatelja s Balkana, a i veliki je fan Novaka Đokovića. Inače, njegov strip je bio jedno od najtraženijih izdanja na nedavno održanom beogradskom Sajmu knjiga - rekao je izvor "Kurira".


Strip "BRZRKR". Twitter

Navodno će popularni glumac posjetu Srbiji iskoristiti da obiđe turističke atrakcije o kojima je slušao ranije, a također će i novčano pomoći onima kojima je najpotrebnije.

- Poznato je da je Rivs najveći dio svog bogatstva podijelio, jer mu je neugodno koliko zarađuje. Daje svima – fanovima, saradnicima, bolesnima za liječenje. On je donirao 70 posto zarade od filma "Matrix" za pronalazak lijeka za oboljele od leukemije. Sigurno je da će i u Srbiji ostaviti veliki novčani prilog nekoj organizaciji ili ustanovi za koju njegov tim procjeni da je adekvatna - zaključio je izvor za "Kurir".

Što se tiče njegovog stripa, nosi naziv "BRZRKR" i najskuplji je kviz u historiji na jednoj poznatoj platformi, kao i najprodavaniji strip serijal u posljednjih 25 godina. Strip je objavljen početkom septembra, a za samo tri dana prodat je u 650.000 primjeraka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.