KRALJEVSKA PORORDICA

Serija o Hariju i Megan stiže na Netflix za četiri dana: Smatra se objavom rata

Niko ne vidi što se događa iza zatvorenih vrata, te morao sam učiniti sve što sam mogao kako bih zaštitio svoju porodicu, rekao je princ Hari u isječku

Najava je izazvala veliki interes javnosti, a premijera se očekuje 8. decembra. PRINTSCREEN / INSTAGRAM

E. A.

4.12.2022

Najava Netflixovog dokumentarca princa Hariju (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle) smatra se "objavom rata", tvrde kraljevski izvori.

Prvi službeni teaser za Netflixovu dokumentarnu seriju Hari i Megan, izašao je prošle sedmice, tačnije drugog dana visokoprofilnog posjeta princa Vilijama (Williama) i princeze od Walesa Bostonu.

Tokom jednominutnog isječka, čini se da Megan objema rukama briše suze dok joj teku niz lice, dok Hari sjedi i zabacuje glavu unatrag, naizgled u nevolji. 

- Niko ne vidi što se događa iza zatvorenih vrata. Morao sam učiniti sve što sam mogao kako bih zaštitio svoju porodicu - rekao je princ Hari u isječku. 

Dok na to je Megan odgovorila da je vrijeme da se čuje njihova priča. 

- Kada su ulozi ovako visoki, nema li smisla čuti našu priču od nas - istakla je Megan.


Medijski kolač

Mnogi misle kako je Megan to ponovo dobro tempirala kako bi im uzela dio medijskog kolača, a istog je dana pokazala i lice sina Arčija (Archieja) nakon godinu dana skrivanja.

Najava je izazvala veliki interes javnosti, a premijera se očekuje 8. decembra. Tada bi trebale izaći prve tri epizode, a 15. decembra još tri.

Kako piše Page Six, odbjegli kraljevski par u dokumentarcu tvrdi kako su ih u palači bili zlostavljani.

- Harry i Meghan razgovarat će o tome kako su smatrali da palača ne zastupa njihove najbolje interese i govorit će o tome da su žrtve medijske mašinerije palače - rekao je jedan izvor. 

Dok drugi izvor smatra da su njihovi problemi veći.

- Hari i Mehan će tvrditi da su bili maltretirani od strane palače. Ono što će postati jasno jest da sugeriraju da su njihova iskušenja i nevolje povezane s većim problemima u svijetu, poput rasizma - istakao je jedan od izvora za Page Six.


Dokumentarac prati i ljubavnu priču

Markl bi čak mogla aludirati na optužbe da je i sama bila nasilnik dok je bila zaposlena u kraljevskoj porodici, rečeno je spomenutom portalu.

Optužbe su procurile za UK Times, nekoliko dana prije emitiranja intervjua para s Oprom Vinfri (Oprah Winfrey). Hari je kasnije rekao da se probudio i zatekao Megan kako "plače u jastuk" zbog optužbi. 

Dokumentarac će pratiti i ljubavnu priču para od samih početaka, a gledatelji će moći vidjeti kako su putovali prije vjenčanja i dolaska u London.

Izvor za Page Six naglasio je kako su i Hari i Megan tražili da se trailer objavi ranije, no čelnici Netflixa htjeli su da to bude baš sada za vrijeme Vilijamovog posjeta SAD sa suprugom nakon punih osam godina.

- Nije bilo namjerno niti na bilo koji način usmjereno prema princu i princezi od Walesa, to je istina - otkrio je još jedan izvor, no malo ko vjeruje u to.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.