SARAJEVSKI REPERI

Katarza i Geko snimili pjesmu "SDA MDMA": U tekstu se spominju Haris Zahiragić i Ramiz Salkić

U spotu se ne vide izvođači, ali se vide inserti iz "svega i svačega", pa i osoba poput Bakira Izetbegovića, Halida Bešlića, Ace Lukasa, Emira Hadžihafizbegovića, iz kultne hrvatske emisije Noćna mora i brojni drugi

Iz spota. SCREENSHOT

Piše: S. S.

4.12.2022

Sarajevski reperi Mirza Adžović Katarza i Alen Geko danas su izbacili duet pod nazivom "SDA MDMA".

Interesantan naziv, gdje se stranka koja je 30 godina bila na vlasti stavlja u kontekst sa opojnom drugom MDMA, poznatijom i kao ecstasy sigurno da će privući pažnju velikog slušalaca.

Riječ o drogi koja stvara osjećaj viška energije, euforije, emocionalne topline i suosjećanja prema drugima te iskrivljuje percepciju osjetila i vremena.

U pjesmi se spominju i neki od funkcionera SDA poput Harisa Zahiragića i Ramiza Salkića, a u spotu nema izvođača ove pjesme, ali umjesto toga su ubačeni inserti iz "svega i svačega". Tako se vide i osobe poput Bakira Izetbegovića, Halida Bešlića, Ace Lukasa, Emira Hadžihafizbegovića, osobe iz kultne hrvatske emisije Noćna mora i brojni drugi.

Podsjećamo, Mirza Adžović Katarza rođen je u Podgorici 1995. godine, a s nepunih pet godina njegova porodica seli se u Sarajevo, gdje on odrasta i dolazi u prve dodire s hip-hop muzikom. Pjesme poput "Bošnjak", "Vajber" i "Roža'e" su ga proslavile na hip-hop sceni.

Geko je mladi reper koji je u javnosti postao poznat pjesmi "Imaš žvaku" i "Nafakali", koju je izveo zajedno sa reperima Sto posto i Black Berizom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.