PREMINULA U 71. GODINI

Kolege se opraštaju od glumice Kirsti Eli, Džon Travolta emotivno poručio: "Volim te, znam da ćemo se opet vidjeti"

Skoro sam pobjegla i udala se za Džohna, voljela sam ga, još ga volim, rekla je Kristi o Travolti svojevremeno

Eli i Travolta. Instagram

N. Aj.

6.12.2022

Glumica Kirsti Eli (Kirstie Alley), najpoznatija po ulozi u humorističnoj seriji "Kafić Uzdravlje" iz 1980-ih i 90-ih, umrla je od raka u 71. godini, objavila je porodica u saopćenju.

- S tugom vas obavještavamo da je preminula naša nevjerojatna, žestoka majka puna ljubavi - napisala su njezina djeca.

Cijeli Holivud se oprašta od preminule glumice. 

Džon Travolta (John) na Instagramu je objavio njezinu fotografiju iz mlađih dana. 

- Kirsti je bila jedna od najposebnijih veza koje sam ikada imao. Volim te, Kirsti. Znam da ćemo se opet vidjeti - napisao je Travolta.


Travolta i Eli zajedno su glumili u hit filmu iz 1989. "Gle ko govori" (Look Who's Talking). Nikad nisu skrivali da je prijateljstvo između njih bilo posebno i da su bili mnogo više od kolega na setu.

- Skoro sam pobjegla i udala se za Džohna. Voljela sam ga. Još ga volim. Da nisam bila udana, otišla bih i udala se za njega - izjavila je Kirsti 2018. godine.

Glumac Kelsi Gramer (Kelsey Grammer) za magazin "People" nakon vijesti o smrti rekao je:

- Uvijek sam vjerovao da je tuga za javnom osobom privatna stvar, ali reći ću da sam je volio.

Kirstin kolega iz serije "Kafić Uzdravlje" Ted Danson ispričao je kako je u avionu gledao epizodu te serije, a potom je čuo da je njegova kolegica preminula.

Ekipa serije "Kafić Uzdravlje". Profimedia

- Danas sam u avionu radio nešto što rijetko radim. Gledao sam staru epizodu "Kafića Uzdravlje". Bila je to epizoda u kojoj Tom Berenger zaprosi Kirsti, koja stalno govori "ne", iako očajnički želi reći "da". Kirsti je uistinu bila briljantna u toj epizodi. Njena sposobnost da glumi ženu na rubu živčanog sloma bila je i dirljiva i histerično smiješna - rekao je, a zatim dodao:

- Nasmijala me prije 30 godina kada je snimala tu scenu, a jednako me nasmijala i danas. Dok sam izlazio iz aviona čuo sam da je Kirsti umrla. Jako sam tužan i jako zahvalan za sve trenutke kada me nasmijala. Šaljem svoju ljubav njezinoj djeci. Kao što oni dobro znaju, njihova majka imala je zlatno srce. Nedostajat će mi.


Rea Perlman (Rhea), koja je glumila Karlu (Carla) u seriji "Kafić Uzdravlje", kaže da je Kirsti bila jedinstvena i divna osoba i prijateljica.

- Sprijateljile smo se gotovo istog trenutka kada se pridružila ekipi serije. Voljela je djecu, a i moja su djeca voljela nju. Spavali smo u njezinoj kući. Organizirala je lov na blago, zabave za Noć vještica i Uskrs te je pozvala cijelu ekipu serije i njihove porodice. Htjela je da se svi osjećaju uključenima. Zahvalna sam što sam je poznavala. Nedostajat će mi jako - rekla je Perlman.


Džejmi Li Kurtis (Jamie Lee Curtis) s Eli je radila na seriji "Kraljice vriska".

- Upravo sam čula tužnu vijest da je Kirsti Eli umrla. Bila je sjajna komičarka u "Kraljicama vriska" i prekrasna mama u svom stvarnom životu. Jedne godine za Božić pomogla mi je kupiti kombinezone za moju porodicu. Složile smo se da se ne slažemo oko nekih stvari, ali imale smo međusobno poštovanje i povezanost - napisala je Jamie na Instagramu.

Stiv Gatenberg (Steve Guttenberg) podijelio je zanimljivu anegdotu s preminulom glumicom.

- Kirsti me dočekala u svojoj kući sa sendvičem od tune s mojim omiljenim hljebom. "Stiv, znam sve o tebi i tvojoj ljubavi prema raženom hljebu. Pojedi malo tune." Svaki dan me zadivljavala svojom velikodušnošću. Svijet je prazan bez Kirsti - napisao je.

Od preminule glumice oprostili su se i Tim Alen (Allen), Kristin Čenouet (Chenoweth), Žaklin Heri (Jackée Harry), Megin Keli (Megyn Kelly), Tejlor Lautner (Taylor), Valeri Bertineli (Valerie Bertinelli), Skot Baio (Scott)...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.