KONCERT 22.MARTA 2023.

Spektakl Brusa Dikinsona u Sarajevu: Kapacitet 2.800 sjedećih mjesta, cijene ulaznica od 89 do 139 KM

Na ovaj broj ulaznica za Skenderiju smo se odlučili zbog ogromne produkcije, na bini će biti čak 80 muzičara, kaže producent koncerta Tomislav Kašljević

Brus Dikinson: Veliki prijatelj Sarajeva. AP

Piše: L. S. R.

7.12.2022

Danas su u prodaju puštene ulaznice za spektakl legendarnog Brusa Dikinsona (Bruce Dickinson) 22. marta naredne godine u Sarajevu, u dvorani Skenderija.

U prodaji je samo 2.800 ulaznica po cijeni od 89 do 139 KM.

-  Na ovaj broj ulaznica smo se odlučili zbog ogromne produkcije. Bina je iznimno velika, jer će na njoj svirati čak 80 muzičara. Odlučio sam se na varijantu tribina istok  i nešto partera, jer publici želim osigurati vrhunski ugođaj - kaže za portal "Avaza" producent koncerta Tomislav Kašljević.

Ulaznice se mogu nabaviti putem sistema kupikartu.ba te na blagajni na platou Skenderije kao i na blagajini BKC-a.

Sarajevo će omiljenog Brusa Dikinsona ovog puta imati priliku vidjeti u drugom svijetlu – uz pratnju Zagrebačke filharmonije. Naime, projekt “Jon Lord’s Concerto for Group and Orchestra“ jednim je dijelom repertoar grupe „Deep Purple“, a drugim dijelom Džona Lorda (Jon), čuvenog osnivača i klavijaturiste ovog kultnog benda.




Spektakl 22. marta 2023. u Skenderiji. Plakat

Uz frontmena „Iron Maidena“ Brusa Dikinsona, na koncertu će nastupiti čitav niz legendarnih imena - Džon O'Hara (John) na klavijaturama („Jethro Tull“), Tanja O'Kalagan (Tanya O'Callaghan) na basu („Whitesnake“), Kaitner Z Doka na gitari, Bernard Velc (Welz) na bubnjevima i Mario Argandonija – udaraljke, uz pratnju 74 muzičara Zagrebačke filharmonije. Dirigent je Pol Man (Paul Mann).

 “Concerto for Group and Orchestra” live je album „Deep Purplea“ i Londonskog Kraljevskog filharmonijskog orkestra kojim je dirigirao Malkom Arnold (Malcom), snimljen u “Royal Albert Hallu” u Londonu 1969. godine. Bila je to jedna od prvih izvedbi kombinacije rok muzike s punim orkestrom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.