PRONAĐEN MRTAV

Ko je bio Roni Tarner: Oženio pjevačicu, a film o burnom odnosu roditelja ga proslavio

Iako je 2017. godine objavio da se razvodi, on i Afida su se ipak pomirili

Roni sa suprugom Afidom. HLN

Piše: A. K.

9.12.2022

Roni Tarner (Ronnie), sin pjevačice Tine Tarner, pronađen je mrtav u 62. godini u svom domu u Los Anđelesu. Roni, nažalost, nije jedino dijete koje je Tina izgubila. Njen najstariji sin, kojeg je dobila sa saksofonistom Rejmondom Hilom (Raymond Hill), počinio je samoubistvo 2018. godine.





Brojni izazovi

Roni je jedino dijete koje je Tina dobila u braku sa američkim muzičarem i producentom Ikeom Tarnerom.

Naslijedivši roditeljski talenat za muziku, Roni je svirao na raznim instrumentima i pjevao od malih nogu. Međutim, uprkos mužičkom talentu, za profesiju je odabrao glumu, a u Holivudu se suočio sa brojnim izazovima.

Proslavio se ulogom u filmu "What's Love Got To Do With It", koji je objavljen 1993. godine. Film se temeljio na životu njegove majke, koja se oslobodila iz fizički i mentalno nasilnog braka s njegovim ocem Ikeom Turnerom. Roni je dobro zapamćen po ulozi u dijelu filma "Ike and Tina Turner Revue".

Ike i Tina su se razveli 1978. godine zbog, kako su naveli, međusobnih razlika. Roni je bio jedini sin Ikea, dok njegiva majka Tina ima još djece iz drugih veza. Njegova braća i sestre su; Ike Turner Junior, Craig, Twanna Turner Melby, Linda Trippeter, Mia Turner i Michael.


Posvetila mu objavu

Oženio se francusko-američkom pjevačicom i reality zvijezdom Afidom Tarner 2007. godine. Njihov brak je bio poprilično buran, a Afida je optužila Tinu da joj je okrenula leđa. Mnogo puta su se nalazili pred razvodom, kojem se Roni protivio. Iako su 2017. godine objavili da će se razići, ipak su se pomirili. Nakon njegove smrti oglasila se i Afida koja je na Instagramu napisala:

- Ovaj put sam dala sve od sebe. Nisam te mogla spasit. Volim te... 17 godina, ovo je jako jako jako loše i jako sam ljuta - napisala je.

Iako je Roni navodno imao zdravstvenih problema, uključujući i rak, još uvijek nije poznat uzrok njegove smrti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.