DESETINE HILJADA PREGLEDA

Pjesma "SDA MDMA" je u trendingu, Katarza za "Avaz": Nisam očekivao ovakve reakcije, možda je sve neka urota

Pjesma je u trendingu na YouTubeu što ne čudi mnogo jer se spominje stranka koja je 30 godina bila na vlasti (SDA) i to zajedno s opojnom drugom MDMA, poznatijom i kao ecstasy

Katarza: Mislim da je veća vjerovatnoća da se naprimjer Zahiragiću svidjela pjesma i da konta furku nego da nam je nešto zahatario. Screenshot

Piše: N. Aj.

12.12.2022

Sarajevski reperi Mirza Adžović Katarza i Alen Geko prije nekoliko dana objavili su duet pod nazivom "SDA MDMA".

Pjesma je u trendingu na YouTubeu što ne čudi mnogo jer se spominje stranka koja je 30 godina bila na vlasti (SDA) i to zajedno s opojnom drugom MDMA, poznatijom i kao ecstasy.


Pjesma u trendingu

- Pjesma nije bila ni u planu. Prije nešto više od mjesec sam pisao drugu stvar i samo mi je nadošla konstrukcija "SDA MDMA", a nakon toga se klupko sam krenuo otpetljavati. Kad se nagomilalo stihova iz nekog rave miljea, koje su previše odskakale od ambijenta originalnog teksta, pomislio sam da zaslužuju zasebnu pjesmu - rekao je Katarza za "Avaz".

Kaže kako je "SDA MDMA" preatipična, presirova i prelokalna u odnosu na prosječne pjesme u trendingu.

- Ne sjećam se da je video s manje pregleda ušao u trending, tako da sam bio zatečen. Pamtim pjesme s desetostruko više klikova, a da nisu tamo dospjele, a ova jeste u trenutku kad je bila na nekih 15 hiljada slušanja. Možda je sve neka konspiracija, ali vjerovatnije da sam samo imao nafake - iskren je reper.


Ne plaši se reakcija iz SDA

U pjesmi se spominju i neki od funkcionera SDA poput Harisa Zahiragića i Ramiza Salkića. Na naše pitanje plaši li se potencijalnih reakcija iz ove stranke, Katarza odgovara:

- Nisam se bojao dok nije ušla u trending. Šalim se, da sam o tome razmišljao, ova pjesma vjerovatno ne bi ni nastala. Ti ljudi su javne ličnosti i normalno je da se provlače kroz usta u raznim kontekstima i da su na to navikli. Dosta prijatelja je imalo slične komentare, da bih mogao snositi određene posljedice, ali slažem se sa Adrianom Memajem, momkom koji je radio video za pjesmu, da je ovo ipak neki zaseban, izolovan svijet u odnosu na njihovu interesnu sferu.

Bilo je i komentara zašto nisi pominjao i ostale opcije. Iskreno, nije mi bliska ni jedna politička partija ili persona, ali svakako da mi neke imaju inspirativniji tip ličnosti ili karakteristiku i mislim da bi bilo kakav vid političke korektnosti ili razvodnjavanje u svrhu zadovoljavanja nekog balansa ubilo duh pjesme.

Uostalom, poenta nije bila provlačenje neke agende ili propagande, već zabava. Ipak, mislim da je veća vjerovatnoća da se naprimjer Zahiragiću svidjela pjesma i da konta furku nego da nam je nešto zahatario - ističe Katarza.


U narednom periodu, kako kaže reper, očekuje ih nastup na humanitarnom koncertu organizacije Pomozi.ba u Domu mladih 15. decembra.

- Tu će, osim mene i Geke, koji mi gostuje na ovoj pjesmi, nastupiti i veliki broj drugih izvođača. Tu se može očekivati i premijerna izvedba "SDA MDMA". Pored toga, radi se na novim pjesmama. Jedna je gotova, neke treba snimiti, a neke ću dovršiti dok se nakanim - zaključio je Katarza za "Avaz".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.